Evenimentul Zilei > Economie > Insula care mizează pe turism în plină pandemie: „Așteptăm peste 33.000 de români”
Insula care mizează pe turism în plină pandemie: „Așteptăm peste 33.000 de români”

Insula care mizează pe turism în plină pandemie: „Așteptăm peste 33.000 de români”

Chiar dacă Grecia a devenit aproape o destinație imposibil de accesat în acest an, din cauza restricțiilor, guvernatorul unei insule elene a rămas optimist în privința turismului.

Guvernatorul Insulei Creta, Stavros Arnaoutakis, a declarat, că este optimist în ceea ce priveşte turismul, chiar şi în plină pandemie de COVID-19, şi că aşteaptă în 2020 mai mult de 33.000 de români, câţi au vizitat anul trecut această regiune.

Oficialul grec a precizat că autorităţile sunt pregătite în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi că insula este o destinaţie sigură.


Atenție! De miercuri, intrarea în Grecia se face doar cu aceste documente. Confirmare de la MAE


„În ceea ce priveşte pandemia de COVID-19 vă pot spune că Grecia este o destinaţie sigură. Suntem pregătiţi cu spitale în fiecare regiune din insulă şi pentru orice situaţie, dar până acum avem doar câteva cazuri în Creta. Aşa cum am făcut-o şi în ultima decadă, noi suntem pregătiţi să arătăm tuturor, celor care vor alege să-şi petreacă în Creta această vară, gastronomia, natura şi frumuseţea.

Suntem optimişti şi sperăm să avem un an bun în turism. Sperăm ca totul să iasă bine pentru această insulă şi aşteptăm turişti din toată lumea, chiar şi din ţări care au avut cazuri de coronavirus, pentru a-şi petrece vacanţa. Chiar şi din România, de unde aşteptăm chiar mai mulţi turişti decât anul trecut, când s-au aflat pe locul 17 în topul turiştilor din Creta.

Este o bună poziţie comparativ cu alte pieţe est-europene şi est- mediteraneene. Anul trecut au fost 33.000 de turişti români în Creta. Asta este o statistică făcută doar la sosirile pe aeroporturi, fără a-i pune la socoteală pe cei care ajung aici cu feribotul. În această vară avem 15.000 de turişti din toată lumea, dar zborurile sunt deschise doar de la începutul lunii. Sunt deja veniţi destui români. (…) Datele exacte le avem la sfârşitul fiecărei luni”, le-a declarat Arnaoutakis jurnaliştilor români, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul unui info-trip al tour-operatorului Paralela 45, în colaborare cu Organizaţia Naţională de Turism din Grecia (EOT).

Guvernatorul Insulei Creta, Stavros Arnaoutakis, a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a decis efectuarea a 850 de teste pe zi pentru noul coronavirus pe aeroportul din Heraklion.

„În ceea ce priveşte numărul de sosiri, Ministerul Sănătăţii a decis să efectueze 850 de teste pe zi pe aeroportul din Heraklion. Ministerul decide ca în cazul în care există o ţară cu număr mare de cazuri să schimbe algoritmul de calcul pentru testări”, a completat oficialul elen.


Alți români depistați cu Covid -19 în Grecia. Zeci de turiști, trimiși în țară


Privitor la sprijinul acordat de statul elen mediului de afaceri afectat de pandemia de COVID-19, Arnaoutakis a spus că suma totală alocată pentru acest scop este de 10 miliarde de euro.

„Regiunea Creta a sprijinit cu peste 10 milioane de euro pentru toate nevoile legate de pandemia de COVID-19. Şi în afară de această sumă mai avem şi sponsorizări de peste 2 milioane de euro. Pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune, statul grec a bugetat 10 miliarde de euro, aici incluzând şi sectorul turistic, afectat de pandemie, însă în momentul acesta nu ştim cât s-a cheltuit pentru că nu avem o situaţie a celor care au aplicat”, a conchis Arnaoutakis, conform Agerpres.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: