Editura Evenimentul si Capital

Instituțiile publice vor putea participa la Programul Rabla Plu

Autor: | | 0 Comentarii | 290 Vizualizari

Ministerul Mediului a lansat în consultare publică proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice privind achizițiile de autovehicule.

Proiectul de act normativ are ca scop ridicarea pragului valoric maximal aplicabil autorităților și instituțiilor publice pentru achizițiile de autoturisme până la contravaloarea în lei a sumei de 35.000 euro inclusiv TVA, cu condițiile ca autoturismele vizate să fie pur electrice sau hibrid plug-in și ca achizițiile să fie realizate în cadrul Programului Rabla Plus.

În prezent, prin efectul Ordonanței Guvernului nr. 80/2001, plafonul pentru achiziția autoturismelor de către autoritățile și instituțiile publice este reprezentat de contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv TVA, astfel încât acestea nu pot beneficia de finanțarea acordată prin Fondul de Mediu deoarece prețul de achiziție al autoturismelor pur electrice sau hibrid plug-in depășește această sumă. Promovarea acestui act normativ urmărește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, instituțiile publice fiind astfel stimulate să contribuie la eforturile de creștere a calității aerului și protecția mediului. Persoanele

SOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI