Crima de la Padina. Suspecții vor fi eliberați din arestul preventiv

Crima de la Padina. Suspecții vor fi eliberați din arestul preventiv Crima Padina. Sursa foto Arhiva EVZ

Instanța a decis ca cei trei suspecți în cazul crimei de la Padina să fie plasați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă și va fi pusă în aplicare de autorități.

Curtea de Apel Ploiești a dispus  plasarea în arest la domiciliu a celor trei suspecți în cazul de omor din stațiunea Padina, de la hotelul Belmont. Decizia este definitivă și va fi pusă în aplicare imediat.

Instanța i-a pus în arest la domiciliu pe cei trei suspecți

Un bărbat a fost ucis, în urma unui scandal, în cursul nopţii de 10 spre 11 februarie 2024, în incinta unui hotel din stațiunea montană Padina. Polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița au fost sesizați prin numărul de urgență 112. Aceștia au fost anunțați că un bărbat de 41 de ani, din Tîrgoviște, a fost înjunghiat mortal.

La petrecerea respectivă, la Hotel Belmont din Padina, au fost prezenţi cântăreţii Alex Velea, Antonia şi Alina Eremia. Crima a avut loc după concert, într-o clădire anexă hotelului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii susțin că omorul s-a produs în urma unui conflict spontan. Victima a fost înjughiată în spate cu 10 lovituri de cuțit. Cei trei agresori au fugit cu maşina după ce l-au înjunghiat pe bărbatul de 41 de ani, dar au fost prinşi la scurt timp și plasați în arest, de instanța de judecată.

Atacatorii fac parte din clanul Duduianu, respectiv Marin George Armando, Marin Laurențiu și Marin Luis Justin.

padina, alex velea

Alex Velea a fost la petrecere. Sursa foto: Captură ecran

Avocatul agresorilor a dat vina pe victimă

Pe parcursul anchetei, avocatul celor trei frați suspecți în acet caz a susținut că victima a provocat scandalul. Potrivit apărătorului, acesta l-ar fi lovit pe unul dintre frați, după care i-ar fi atacat cu o sticlă spartă. De altfel, avocatul a depus o plângere penală împotriva victimei, în instanța de judecată.

„Am depus la secretariatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa o plângere penală. Sunt din datele şi informaţiile pe care eu le-am luat din anchetă, din referatul procurorului de caz. Situaţia de fapt se prefigurează în sensul în care a existat un prim atac al victimei împotriva fraţilor Marin, a urmat un al doilea episod, tot de agresiune împotriva acestora (...)

În acest context, tot victima este cea care, după ce a părăsit incinta pub-ului, s-a deplasat pe terasă și a revenit înarmat cu un ciob de sticlă, că a existat un atac material al acestuia împotriva celor trei frați. După care a urmat acea lovitură de cuțit care, din păcate, a dus la decesul victime”, a susținut avocatul celor trei fraţi.

instanța i-a plasat în arest la domiciliu pe suspecții de la Padina

Sursa foto: Captura video digi24

Instanța i-a ținut în arest preventiv

Anterior punerii în arest la domiciliu, judecătorii au decis ca cei trei suspecți să fie ținuți în arest preventiv. La începutul lunii aprilie, Tribunalul Dâmbovița a decis să prelungească măsura cu treizeci de zile.

„Soluţia pe scurt: (...) admite propunerea formulată la data de 04.04.2024 de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa (...) şi în consecinţă: (...) prelungeşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii: M.L., M.L.J şi M.G.A., toţi aflaţi în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, prin încheierea pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa la data de 12.02.2024 în dosarul nr. 459/120/2024, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12.04.2024 şi până la data de 11.05.2024 inclusiv”, se arăta în decizia pronunțată de instanța de judecată în aprilie.

Instanța din Dâmbovița a refuzat să-i plaseze în arest la domiciliu, în ciuda cererilor repetate formulate prin intermediul avocaților.