Un bebeluș de 11 luni va fi deconectat de la aparatele care-l țin în viață, împotriva voinței părinților săi, scrie presa britanică.

Decizia vine din partea unui judecător, în urma unui proces.

Isaiah Haastrup a suferit la naștere „leziuni catastrofale ale creierului”, care l-au lăsat incapabil să se miște sau să respire independent, au spus martorii în proces.

Părinții copilului, Takesha Thomas și Lanre Haastrup, de 36 de ani, ar fi dorit ca micuțul să fie menținut conectat la aparate, pentru că ar fi dat semne că „este receptiv”, scrie The Independent.

Dar judecătorul  Justice MacDonald a fost de acord cu medicii specialiști de la Spitalul King’s College, care au susțuinut că menținerea unui tratament intesiv în acest caz „ar fi inutil, împovărător și nu ar fi în interesul copilului”.

Judecătorul a anunțat, azi, decizia sa, într-un tribunal din Birmingham, după ce a analizat dovezile depuse la Departamentul Familie al Înaltei Curți din Londra, la începutul acestei luni.

Isaiah are un nivel redus de conștiență și nu răspunde la stimuli, afirmă doctorii. Mama băiețelului a povestit, însă în instanță: „Când vorbesc cu el, el răspunde, încet, deschizând un ochi”.

Apoi a adăugat: „Eu văd un copil care este rănit. Are nevoie de dragostea noastră. Are nevoie de îngrijiri. Eu pot să-i ofer asta. Nu este corect să spunem că nu merită să trăiască. Nu este decizia lor”, a declarat femeia.

Tatăl băiatului a declarat că a fost un caz de neglijență din partea medicilor, la naștere, care i-au rănit copilul, pentru că Isaiah a fost lipsit de oxigen în timpul nașterii. „Au fost probleme. Dacă nu erau ei, Isaiah era acasă cu mine, ne jucam, mâncam, împreună toți trei”.