Evenimentul Zilei > Actualitate > Groapă de gunoi la Moreni, descoperită abia acum. Au aplicat amenzi usturătoare
Groapă de gunoi la Moreni, descoperită abia acum. Au aplicat amenzi usturătoare

Groapă de gunoi la Moreni, descoperită abia acum. Au aplicat amenzi usturătoare

Inspectorii Gărzii de Mediu au descoperit o groapă de gunoi la Moreni, județul Dâmbovița. Aceștia au aplicat amenzi usturătoare.

Inspectorii de la Garda de Mediu au aplicat amenzi usturătoare după ce au descoperit o groapă de gunoi la Moreni.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au descoperit la Moreni mai multe depozite de deşeuri necontrolate, primăria localităţii şi operatorul local de salubritate fiind amendaţi, informează, marţi, Garda de Mediu Dâmboviţa.

Sesizările au fost făcute, inclusiv pe reţele sociale, de către cetăţeni din Moreni.

„Au fost identificate mai multe amplasamente cu depozitări necontrolate de deşeuri, după cum urmează: în zona adăpostului de câini „Câinele meu”, pe malul stâng al râului Cricovul Dulce, depozitări necontrolate de deşeuri din construcţii şi demolări, vegetale, casnice, etc, pe o suprafaţă de circa 4.000 mp şi un volum de 500 – 600 mc; în zona din spatele magazinului Kaufland, pe o suprafaţă de circa 1.000 mp şi un volum de circa 200 mc, depozitări necontrolate de deşeuri vegetale, deşeuri din construcţii şi demolări, etc; în zona din spatele magazinului Lidl, pe malul stâng al râului Cricovul Dulce, depozitări necontrolate de deşeuri menajere, deşeuri plastic, deşeuri din construcţii şi demolări, pe o suprafaţă de circa 100 mp şi un volum de circa 3 mc”, precizează Garda de Mediu Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-au dispus, în sarcina Primăriei Municipiului Moreni, măsuri de salubrizare a amplasamentelor identificate cu ocazia controlului, precum şi supravegherea zonelor respective in vederea evitării apariţiei de noi depozite necontrolate de deşeuri. Termenul dat pentru igienizarea terenurilor este 31 martie.

Inspectorii de la Garda de Mediu au descoperit o groapă de gunoi în Moreni

„Pentru neconformităţile constatate, Primăria Municipiului Moreni a fost sancţionată contravenţional (…) cu amendă în valoare de 15.000 lei, iar societatea Prestări Servicii Municipale Moreni SRL, care se ocupă cu măturatul străzilor, golirea pubelelor stradale, curăţenia în piaţa municipiului Moreni, întreţinerea spaţiilor verzi şi a mobilierului stradal, intervenţii în renovări imobiliare la clădirile din domeniul public al Municipiului Moreni (…) a fost sancţionată pentru încălcarea prevederilor privind protecţia mediului (funcţionare fără autorizaţie de mediu) cu amendă în valoare de 30.000 lei şi i s-a interzis desfăşurarea activităţii de salubrizare a străzilor şi a pieţelor publice, până la obţinerea actului de reglementare privind protecţia mediului”, mai informează Garda de Mediu Dâmboviţa.