Evenimentul Zilei > International > Trump îngroapă securea războiului. Gest incredibil față de Joe Biden
Trump îngroapă securea războiului. Gest incredibil față de Joe Biden

Trump îngroapă securea războiului. Gest incredibil față de Joe Biden

Donald Trump pare că vrea să îngrpape securea războiului cu Joe Biden. În discursul de adio, preşedintele Trump a declarat că se va ruga pentru succesul noii administraţii.

Donald Trump vrea să îngropare securea războiului cu Joe Biden! Marți, în discursul său de adio, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a declarat că se va ruga pentru succesul noii administraţii. Declarațiile sale vin cu doar o zi înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Miercuri, Joe Biden urmează să depună jurământul ca cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, transmite dpa.

„Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere”, a declarat Donald Trump într-o înregistrare video de aproape 20 de minute. „De asemenea, le dorim să aibă noroc”, a mai adugat Donald Trump.

CITEȘTE ȘI SUA pun la “colţ” Ankara pentru Balkan Stream – „Război” energetic cu Rusia

Deşi pare un gest rar de bunăvoinţă faţă de succesorul său, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden.

CITEȘTE ȘI Un parlamentar grec a găsit soluţia:  Grecia nu a trecut prin comunism de aceea întârzie în privinţa vaccinării

Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale din noiembrie şi pretenţiile sale nefondate de fraudă electorală i-au determinat pe susţinătorii săi să asalteze Capitoliul pe 6 ianuarie.

Donald Trump vrea să îngropare securea războiului cu Joe Biden! „Violența politică nu poate fi tolerată”

„Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitoliului nostru”, mai spune Trump în înregistrarea video în care adăugă că violenţa politică „nu poate fi tolerată”.

Totodată, Donald Trump s-a folosit de această ocazie pentru a aminti realizările administraţiei sale, precum reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei şi decizii de politică externă.

„Lumea ne respectă din nou, vă rog să nu pierdeţi acest respect”, a îndemnat Trump următoarea administraţie.

„În timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii miercuri la prânz, vreau să ştiţi că mişcarea pe care am început-o abia începe – nu a existat niciodată aşa ceva!, a mai spus el.

Sursă. Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.