Evenimentul Zilei > Justitie > Inspector antifraudă, reţinut, la Constanţa, pentru luare de mită
Inspector antifraudă, reţinut, la Constanţa, pentru luare de mită

Inspector antifraudă, reţinut, la Constanţa, pentru luare de mită

Procurorii DNA Constanţa l-au reţinut, în această seară, pe Adrian Dumitru Popa, de 34 ani, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, prins în flagrant în timp ce lua 3000 euro mită.

Inspectorul antifraudă Adrian Dumitru Popa este cercetat, de fapt, pentru două infracţiuni de luare de mită. Din ordonanța întocmită de procurori DNA constănţeni a rezultat că  „în data de 10 iulie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul  Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit suma de 5.000 lei de la un om de afaceri, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urmă”.

De asemenea , în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societăți comerciale, suma de 3.000 euro. Astăzi, inculpatul a primit de la afacerist, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care procurorii DNA Constanţa au organizat flagrantul". Inculpatul Adrian Dumitru Popa, care lucra la Direcţia Antifraude Constanţa încă din 2013, de la înfiinţarea structurii, va fi prezenta, mâine, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.