Înscrierea copiilor în clasa I se poate face online. Prima etapă începe pe 1 aprilie

Înscrierea copiilor în clasa I se poate face online. Prima etapă începe pe 1 aprilie Sursa foto: Arhiva EVZ

Înscrierea copiilor în clasa I începe luni, 1 aprilie, iar  părinții din Chișinău pot depune online actele. Procedura prevede două etape. Prima se va desfășura în perioada 1 aprilie-24 mai, iar cea de-a doua este planificată pentru 3-17 iunie.

Prima etapa presupune depunerea și validarea cererilor, a actelor de înscriere în clasa întâi a copiilor care împlinesc vârsta de șapte ani până la 1 septembrie 2024. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar. Dosarul de înscriere va fi depus pe platforma escoala.chisinau.md și va include cererea de înscriere a copilului, buletinul de identitate al părintelui sau reprezentantului legal al copilului și certificatul de naștere al copilului, precizează Primăria Chișinău.

Înscrierea copiilor în clasa I. Etapa a doua se desfășoară între 3 și 17 iunie

În perioada 3-17 iunie va avea loc depunerea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului școlar și care n-au reușit să fie înscriși în prima etapă. La fel, pot depune cereri părinții copiilor care vor împlini vârsta de șapte ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2024 din districtul școlar și părinții copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisiile instituționale și cea municipală vor examina în perioada 20-30 august 2024, în limita locurilor rămase libere, situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa întâi. Înregistrarea copiilor la școală este gratuită, potrivit ipn.md.