Evenimentul Zilei > Social > Aceasta este cea mai PROFITABILĂ AFACERE din ROMÂNIA. Cifrele nu MINT. Oricine ar putea să facă asta
Aceasta este cea mai PROFITABILĂ AFACERE din ROMÂNIA. Cifrele nu MINT. Oricine ar putea să facă asta

Aceasta este cea mai PROFITABILĂ AFACERE din ROMÂNIA. Cifrele nu MINT. Oricine ar putea să facă asta

Conform unui raport publicat joi de către Institutul Național de Statistică (INS), între 1 ianuarie și 31 octombrie, față de aceeași perioadă din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,5%.

Cu alte cuvinte, unele dintre cele mai profitabile afaceri ale românilor au fost service-urile de reparații auto.

Evoluția s-a datorat creşterilor înregistrate la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (33,6%), comerţul cu autovehicule (14,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (1,3%).

Mai precis, cele mai multe venituri din aest sector au fost înregistrate din activități precum repararea motocicletelor,  vânzarea-cumpărarea autovehiculelor, dar și din cumpărarea pieselor de schimb pentru mașini.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, din luna octombrie 2018, comparativ cu luna octombrie 2017 a crescut cu 3,4%, datorită creșterilor înregistrate la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (56,3%); comerţul cu autovehicule (9,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (1,5%).