În noaptea de joi spre vineri, Nelu Ploieșteanu a murit după ce a fost infectat cu coronavirus. Acesta era internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca.

Înmormântarea artistului trebuia să aibă loc duminică, 4 aprilie, dar familia artistului este la un pas de a intra în război cu autoritățile. Concret, familia lui Nelu Ploieșteanu a făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1. Solicitarea acestora a fost aprobată. Apropiații regretatului artist au apelat la această măsură deoarece sunt de părere că acesta nu mai era infectat cu COVID-19 la momentul decesului și vor ca acesta să aibă parte de o înmormântare specială. Astfel, înmormântarea va fi amânată până la sosirea rezultatelor de la IML, scrie Wowbiz.

Nelu Ploieșteanu a fost infectat cu COVID-19, dar nu credea în virus

Nelu Ploieșteanu făcea parte din categoria celor care nu cred că acest virus există. Cu toate că fusese diagnosticat cu COVID-19 și a fost internat în spital, artistul a decis să părăsească unitatea medicală pe semnătură proprie. După doar câteva zile, acesta a ajuns din nou la spital, în stare gravă, iar medicii la-u intubat imediat.

„Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, a spus jurnalista Mara Bănică.