Evenimentul Zilei > Monden > Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu se transformă în război. Familia refuză să creadă asta
Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu se transformă în război. Familia refuză să creadă asta

Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu se transformă în război. Familia refuză să creadă asta

Un scandal se conturează în jurul decesului lui Nelu Ploieșteanu. Familia regretatului artist refuză să ridice trupul artistului de la morgă.

În noaptea de joi spre vineri, Nelu Ploieșteanu a murit după ce a fost infectat cu coronavirus. Acesta era internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca.

Înmormântarea artistului trebuia să aibă loc duminică, 4 aprilie, dar familia artistului este la un pas de a intra în război cu autoritățile. Concret, familia lui Nelu Ploieșteanu a făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1. Solicitarea acestora a fost aprobată. Apropiații regretatului artist au apelat la această măsură deoarece sunt de părere că acesta nu mai era infectat cu COVID-19 la momentul decesului și vor ca acesta să aibă parte de o înmormântare specială. Astfel, înmormântarea va fi amânată până la sosirea rezultatelor de la IML, scrie Wowbiz.

Nelu Ploieșteanu a fost infectat cu COVID-19, dar nu credea în virus

Nelu Ploieșteanu făcea parte din categoria celor care nu cred că acest virus există. Cu toate că fusese diagnosticat cu COVID-19 și a fost internat în spital, artistul a decis să părăsească unitatea medicală pe semnătură proprie. După doar câteva zile, acesta a ajuns din nou la spital, în stare gravă, iar medicii la-u intubat imediat.

„Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, a spus jurnalista Mara Bănică.