Evenimentul Zilei > Social > S-a internat fără să aibă coronavirus, dar a murit din cauza lui. Familia acuză medicii că l-au ținut legat
S-a internat fără să aibă coronavirus, dar a murit din cauza lui. Familia acuză medicii că l-au ținut legat

S-a internat fără să aibă coronavirus, dar a murit din cauza lui. Familia acuză medicii că l-au ținut legat

Controversele legate de bolnavii care se internează în spital cu diferite boli, dar mor din cauza Covid-19, continuă.

Fiica unui fost pacient de Covid din Galați acuză medicii de rele tratamente aplicate tatălui ei, mort în spital din cauza SARS-CoV-2. La internare rezultatele testelor erau negative pentru coronavirus, potrivit Antena 3. De pe patul de spital, acesta îi povestea soției că este legat de pat cu o sfoară.

Pacient: „M-a legat în niște condiții… Cu o sfoară din asta ordinară, dar a strâns bine tare”

„M-a legat în niște condiții… M-a strangulat. O să vezi, că nu știu dacă se mai vindecă. Mi-a legat…numai mâna stângă. Dar a legat-o așa de bine că mi-a rămas acum… Nu mai circulă sângele. Cu o sfoară din asta ordinară, dar a strâns bine tare”, ii spunea Vasile Platon soției sale, la telefon, în ultima lor convorbire.

Bărbatul era internat de aproape o săptămâna la Spitalul Județean Galați. „Tatăl meu s-a internat pe 29 ianuarie. A venit și l-a luat salvarea pentru că a făcut un accident vascular. Salvarea a constatat că e accident vascular, i-au făcut test Covid, a ieșit negativ și l-au internat. L-au dus la neurologie, la doamna doctor Matei, luni. I-au făcut din nou tomograf.

Doamna doctor ne-a relatat că este foarte bine, nu a rămas cu sechele. Marți l-au testat și era negativ. Miercuri l-au transferat la etajul unu la Covid. Până miercuri el nu a avut voie să ia contact cu noi”, a povestit fiica bolnavului. Joi seară, mai spune fiica bărbatului, a fost ultima dată când a vorbit cu el.

Medic: „A primit tratament, a avut pneumonie gravă. În urmă tratamentului a decedat”

Fiica pacientului, stabilită în Germania, a chestionat medicul neurolog care i-a îngrijit tatăl și a înregistrat convorbirea. „Vreți să dați vină pe cineva. De ce m-ați sunat? Vi s-a spus de mai multe ori că a avut un accident vascular și că ulterior s-a contaminat și cu virusul SARS-CoV-2. A primit tratament, a avut pneumonie gravă. În urmă tratamentului a decedat. Noi aici chiar muncim. E o armată de oameni care muncește”, a fost reacția medicului din Galați.

Fiica lui Vasile Platon spune că timp de două săptămâni nu a știut nimic de tatăl ei, deși suna în fiecare zi la spital. Aceasta mai susține că medicii dau vina pe familiile celor internați care vin cu mâncare la bolnavi, pentru că, spun aceștia, așa ar pătrunde virusul SARS-CoV-2 în saloanele spitalului.