Cauza directă a morţii este şocul hemoragic, conform certificatului medical constatator al decesului, iar sursele din cadrul anchetei arată cu degetul spre chirurgul care a efectuat operația și care nu a monitorizat corespunzător evoluția postoperatorie a micuțului. Băiețelul s-a stins sub ochii mamei și a cadrelor medicale din spital.

Când au fost chestionați în privința acestui incident, reprezentanții Sanador au devenit muți în fața presei. S-au limitat în a trimite un comunicat în care au spus că „au fost respectate „întocmai” toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale în acest caz, adăugând că este „inadmisibilă” insinuarea existenţei unei culpe în sarcina unităţii medicale”.

 

Pintea a reacționat din Bulgaria

Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat o investigaţie în acest caz, iar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflată într-o delegație în Bulgaria, a sunat, ieri, la INML și a cerut o copie după expertiza medico-legală. Interesul i-a fost trezit după ce a urmărit live-ul televiziunilor din țară, cu familia pe treptele Institutului, așteptând să ridice trupul copilului lor.

Alături de mama îndurerată au plâns chiar și anchetatorii, după ce aceasta le-a povestit cum s-a chinuit, ani întregi, cu tratamente pentru a-l avea pe acest copil. Toată fericirea familiei Duță s-a risipit, pentru totdeauna, într-o secundă.

 

Te-ar putea interesa și: