Evenimentul Zilei > Actualitate > Înjunghiat mișelește, în spate, cu un cuțit-baionetă. Detaliile crimei de la sala de sport din București
Înjunghiat mișelește, în spate, cu un cuțit-baionetă. Detaliile crimei de la sala de sport din București

Înjunghiat mișelește, în spate, cu un cuțit-baionetă. Detaliile crimei de la sala de sport din București

O ceartă banală între doi tineri care făceau sport la aceeași sală din București s-a terminat cu o crimă comisă în stradă, sub privirile martorilor îngroziți.

O ceartă banală între doi tineri care făceau sport la aceeași sală din București s-a terminat cu o crimă comisă în stradă, sub privirile martorilor îngroziți. După un schimb dur de replici și două reprize de box, din care nimeni nu a ieșit învingător, Laurențiu V. (19 ani) a tranșat lupta în favoarea lui în cel mai laș mod posibil: și-a înjunghiat rivalul pe la spate, pe când acesta intenționa să plece. Lama cuțitului-baionetă a străpuns spatele lui Florin D. și i-a nimerit inima. Moartea a survenit în doar câteva minute.

S-a pregătit pentru atac și a ucis din răzbunare

Crima din strada Răcari are ceva care descalifică orice infractor care se respectă. Atacul mârșav, pe la spate, cu mână armată, îndreptat împotriva unui om neînarmat. Asta i s-a intâmplat lui Florin, un puști care la 19 ani a sfârșit înjunghiat în spate de un cunoscut alături de care făcea sport, la o sală din Capitală.

O primă confruntare se consumase între cei doi cu o zi-două înainte de crima care a pus definitiv capăt rivalității.

Atunci, partida de box în care s-au împărțit pumni nu a avut nici un învingător, fapt care nu părea să-i afecteze pe vreunul dintre combatanți. Cel puțin aparent.

Pentru că, lezat în orgoliul propriu, Laurențiu a gândit altfel. Și-a zis că lucrurile nu pot rămâne așa și a decis să se răzbune.

S-a înarmat cu un cuțit tip baionetă, cu lama de 30 de centimetri pe care l-a pus în rucsac, alături de hainele pentru sport, și a așteptat momentul pentru a ataca.

Victima era cu spatele la asasin când a fost înjunghiată mortal

Reîntâlnirea dintre cei doi tineri în vârstă de 19 ani a însemnat un nou scandal pigmentat cu amenințări și chiar cu câteva lovituri. Un soi de afaceri neterminate…Începută în sala de sport, disputa s-a mutat în stradă unde, în scurt timp, avea să se consume nenorocirea.

Când totul părea că se îndreaptă spre o nouă ”remiză”, Laurențiu a dat frâu instinctelor criminale și i-a dat rivalului său lovitura de grație.

A scos din rucsac un cuțit-baionetă folosit la vânătoare sau la pescuit, a făcut câțiva pași spre bietul tânăr și, cu o lovitură precisă, parcă exersată, l-a înfipt în spatele acestuia.

Florin chiar se îndepărtase deja câțiva pași de rivalul său. Pleca…Credea că lucrurile se lămuriseră cu câțiva pumni pe care și-i împărțiseră reciproc….

Lama de 30 de centimetri a armei albe i-a rupt coastele și i-a străpuns inima

Atacul perfid, mișelesc, a avut un deznodământ tragic. Lama cuțitului-baionetă a străpuns ușor spatele tânărului după ce i-a rupt coastele și i-a atins inima. Florin a pierit în stradă înjunghiat în inimă pe la spate!

Un atac căruia i-au fost martori câțiva dintre sportivii care ieșiseră din sală în încercarea de a-i opri pe cei doi să se bată, dar și câțiva trecători.

Când Florin își dădea ultima suflare pe caldarâm, cu inima străpunsă, polițiștii Secției 11 – alertați de martori -, îl capturau pe cuțitarul asasin care, cel mai probabil, încerca să dispară.

Luat la întrebări de investigatorii de la ”Omoruri” din Poliția Capitalei, criminalul a recunoscut că a ucis.

Nici nu prea avea cum să nege atâta vreme cât există martori și chiar unele imagini video care îl incriminează.

A spus însă că s-a înarmat de frică, dar nu a explicat de ce a ucis un tânăr care era cu spatele la el, care nu reprezenta nici o amenințare.

Atacatorul a spus că, de frica victimei, s-a înarmat cu cuțitul-baionetă

”La autopsie s-a observat puterea cu care a lovit criminalul. Felul rănii, pentru că vorbim de o singură lovitură de cuțit, indică faptul că a lovit de jos în sus, sub omoplatul stâng.

Lama a trecut ușor de coaste, pe care le-a rupt, i-a străpuns plămânul după care a intrat în inimă. Victima nu a avut nici o șansă. La audieri atacatorul a spus în apărarea sa că purta cuțitul în rucsac de frica celui pe care l-a ucis, cu care știa că se va întâlni.

Nu a explicat de ce a lovit din spate, când victima pleca și cearta se consumase. Sunt elemente care indică premeditarea atacului. E o ipoteză”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Laurențiu V. este arestat pentru 30 de zile sub acuzația de omor, iar cazul este cercetat în continuare de polițiștii de la ”Omoruri” și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.