Evenimentul Zilei > Monden > De ce se îngraşă bărbaţii după ce se căsătoresc
De ce se îngraşă bărbaţii după ce se căsătoresc

De ce se îngraşă bărbaţii după ce se căsătoresc

Potrivit unui studiu, bărbaţii se îngraşă după ce se căsătoresc. Oamenii de ştiinţă spun că bărbaţii însuraţi mănâncă şi beau mai mult faţă de atunci când erau singuri.
Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi decât cei necăsătoriti. Iar acest lucru ar putea fi din cauză că beau şi mănâncă mai mult faţă de bărbaţii singuri.

Bărbaţii căsătoriţi beau mai mult vin

Oamenii de ştiinţă nu cunosc deocamdată motivul exact pentru care mariajul influenţează aspectul bărbaţilor. Ei sugerează că această situaţie este o consecinţă a faptului că se relaxeză după ce se căsătoresc.

O altă teorie spune că bărbaţii se îngraşă deoarece soţiile gătesc foarte bine şi nu rezistă tentaţiei.

Totodată, dacă sotiile lor sunt pasionate de cumpărături şi cofetării, atunci prăjiturile, torturile şi placintele ar putea să apară destul de des în frigider.

Acelaşi studiu afirmă că unele dintre soţii îi hrănesc excesiv pe soţii lor, pentru că aceştia să se îngrașe și să devină mai puţin atragători pentru celelalte femei

Studiul a mai descoperit o legătură între a fi căsătorit și câştigul în greutate la bărbați. În medie, bărbații căsătoriți aveau un IMC (indicele de masă corporală) mai mare decât bărbaţii necăsătoriți.  Ceea ce echivalează cu un plus de 1,4 kg pe cântar. De obicei soţii se îngraşă după ce soţiile nasc. Iar o altă componentă a studiului arată că soţiile îşi îngraşă bărbaţii intenţionat. Pentru a avea sigurnaţa că nu vor fi înşelate.

Descoperirile clarifică în cele din urmă confuzia cu privire la o posibilă legătură între IMC și starea civilă a bărbaților. Există o serie de alte teorii care exlică ce se întâmplă cu greutatea atunci când oamenii se căsătoresc. Persoanele care sunt singure, dar care caută să se căsătorească, au mai multe motive pentru a rămâne în formă. Pntru a arăta bine. Par să facă mai mult efort decât bărbații căsătoriți.

O altă teorie spune că că bărbați însuraţi mănâncă mese mai regulate și participă la mai multe evenimente sociale unde mesele sunt bogate şi din acest motiv se îngraşă.

Există dovezi că bărbaţii căsătoriţi sunt mai sănătoşi

Bărbaţii căsătoriţi beneficiază de sprijinul familiei și sunt mai puțin susceptibili să se angajeze într-un comportament riscant, adică să înşele. Este cunoscută sub numele de „teoria protecției căsătoriei”.

Persoanele căsătorite s-ar putea aștepta, de asemenea, să aibă un IMC mai mic datorită „ teoriei selecției”. Toți selectăm un soț pe baza unui set de caracteristici, inclusiv munca sa. Și oamenii mai în formă sunt mai predispuși să fie aleși ca soți. Conform acestei teorii, căsătoria nu are niciun impact asupra IMC-ului individual, dar ne spune că persoanele cu IMC mai mic sunt mai predispuse să se căsătorească.

În schimb, există teorii care spun că persoanele căsătorite „sunt delăsătoare” și câștigă câteva kilograme odată ce inelul este pe deget.

Conform unui sondaj, bărbații între 25 și 40 de ani consumă cu 35% mai multe calorii decât aportul zilnic recomandat de 2.200 Kcal. Trei ani mai târziu, un alt sondaj a constatat că unul din doi bărbați de 30 de ani este supraponderal, informează theconversation.