Înghețată cu iaurt și miere. Un desert simplu, rapid și delicios
- Mădălina Sfrijan
- 2 iunie 2024, 08:56
În sezonul cald, acest desert este preferat atât de adulți, cât și de cei mici. De cele mai multe ori, majoritatea sortimentelor de înghețată din comerț conțin aditivi alimentari. Această rețetă de înghețată se poate pregăti în casă, cu puține ingrediente, iar timpul alocat preparării este unul mic.
Înghețată cu iaurt, fructe și miere
Variantele găsite în supermarketuri nu sunt indicate în perioadele de dietă. Această înghețată pregătită în casă are puține calorii și poate fi desertul ideal pentru zilele de vară.
În plus, aceasta se prepară rapid, iar procesul de înghețare nu va dura foarte mult. Iată cât de ușor se poate pregăti:
- 500 ml iaurt ( minim 5% grăsime)
- 3 linguri de miere de albine
- o esență de vanilie sau sirop de arțar
- nuci (opțional)
- 50 grame de zmeură sau căpșuni
Cum o prepari
Fructele se curăță de frunze și se spală bine. Acestea se taie în bucăți și se adaugă peste iaurtul rece. Zmeura sau căpșunile se pot înlocui cu alte fructe. Desertul va fi la fel de gustos dacă folosiți ananas, piersici din compot sau char fructe uscate.
Peste iaurt se toarnă cele trei linguri de miere și esența de vanilie sau siropul de arțar. Adăugarea nucilor este un pas opțional, însă gustul final al înghețatei va fi unul aparte. După minim o oră la congelator, desertul poate fi savurat.
Înghețată cu iaurt, banane și fructe congelate
Dacă nu vreți să așteptați o oră pentru a vă bucura de acest desert, opțiunea este să folosiți fructele congelate pentru a-l pregăti. Acestea se pun în vasul unui blender cu bananele și 6-7 linguri de iaurt.
Având în vedere că bananele au un conținut ridicat de zaharuri naturale, nu va fi necesar să adăugați miere. Compoziția se amestecă timp de 2-3 minute și se poate servi. Peste această înghețată se poate adăuga și un sos de fructe pregătit în casă.