Evenimentul Zilei > Social > Informație șocantă pentru elevi și părinți. A spus-o chiar Iohannis, care a fost profesor
Informație șocantă pentru elevi și părinți. A spus-o chiar Iohannis, care a fost profesor

Informație șocantă pentru elevi și părinți. A spus-o chiar Iohannis, care a fost profesor

Pe o noiembrie, Ministerul Educației a emis ordinul prin care au fost suspendate activitățile ce presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ pentru 30 de zile, adică până în 9 decembrie.

Deocamdată, nimeni nu știe când se vor întoarce elevii în sălile de clasă, mai ales că starea de alertă a fost prelungită pe teritoriul României. Nici președintele Klaus Iohannis nu e mulțumit de faptul că lecțile nu se țin față în față.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că  elevii şi părinţii pierd „mult” prin faptul că nu se pot desfăşura cursurile la şcoală, însă deoarece în ţara noastră rata de infectare cu noul coronavirus este „foarte mare” nu pot fi create şi garantate condiţii de siguranţă pentru copii.

Aflat duminică în vizită la Direcția de Sănătate publică București, Iohannis a fost întrebat dacă este de acord cu Avocatul Poporului care a susţinut că sunt „doi ani pierduţi pentru o generaţie”, în condiţiile în care şcolile sunt închise şi se fac lecţii online, Iohannis a răspuns: „Nu, nu sunt de acord cu această afirmaţie, dar cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic la clasă.

Recomandările OMS trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă, deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi, pentru a proteja şi copiii şi familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învăţământ online”.

Iohannis despre întoarcerea copiilor la școală

Președintele a subliniat încă o fară că, cu cât mai bine se respectă măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cu atât mai repede copiii se vor putea întoarce la şcoală. „Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este întotdeauna uşor de respectat, dar vă garantez – merită”, a spus Iohannis, după ce a vizitat Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională.