Evenimentul Zilei > International > Informaţie EXPLOZIVĂ despre FIARA teroristă care a planificat BAIA DE SÂNGE de la Paris
Informaţie EXPLOZIVĂ despre FIARA teroristă care a planificat BAIA DE SÂNGE de la Paris

Informaţie EXPLOZIVĂ despre FIARA teroristă care a planificat BAIA DE SÂNGE de la Paris

O nouă informaţie explozivă apare în cazul celui care se presupune că ar fi fost creierul atentatelor sângeroase de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 129 de morţi. Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam ar fi fost văzut săptămâna trecută în cartierul bruxellez Anderlecht, într-o masină pe care ar fi abandonat-o ulterior în zona Gare du Midi din Bruxelles.

Salah Abdeslam, teroristul din Paris care umblă liber prin Europa, ar fi mers la o cafenea din Bruxelles, după atentatele din Paris de pe 13 noiembrie. Confirmarea vine de la avocatul prietenului care l-a luat pe acesta în maşină chiar de lângă o staţie de metrou dintr-o suburbie din nord-vestul Bruxelles-ului, informeazăCNN, citat de B1.ro

Salah Abdeslam, cel mai căutat om din întreaga Europă la ora actuală, ar fi fost într-o cafenea din Bruxelles, la o zi după masacrul din capitala Franţei. Un prieten al acestuia, Ali Oulkadi, l-a luat pe suspect cu masina de la staţia de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nord-vestul Bruxelles-ului.

Informaţia vine de la avocatul Olivier Martins care povesteşte că amicul teroristului ar fi primit un telefon de la Salah Abdeslam pe 14 noiembrie şi acesta i-ar fi spus să îl aştepte în staţia 
respectivă. 

"Nu a ştiut că este vorba despre Salah şi nici nu l-a recunoscut imediat ce a ajuns, pentru că purta o şapcă. În maşină, Salah i-a spus că fratele său, Brahim, a omorât oameni în Paris şi s-a aruncat în aer. Pentru clientul meu, prieten din copilărie al celor doi fraţi, a venit ca un şoc. Nu putea înţelege şi nu putea gândi limpede", a mărturisit avocatul Olivier Martins care mai spune că cei doi s-au oprit apoi într-o cafenea.

Procurorul general al Parisului, Francois Molins, a precizat că este posibil ca Salah Abdeslam să fi adus doi kamikaze la Stade de France, după care ar fi reuşit să ajungă în alt cartier al Parisului.

Autorităţile belgiene l-au scăpat printre degete şi când acesta a venit în Belgia din Franța, potrivit CNN. Oficialii bănuiesc că Abdeslam ar fi fugit în Germania, iar forţele antitero de acolo au lansat o amplă operaţiune de căutare.

Pe 15 noiembrie, Belgia a emis un mandat de arestare internațional pe numele lui Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani. În calitate de cetățean francez, acesta poate călători liber în țările din spațiul Schengen, unde nu există controale frontaliere.

În afară de Abdeslam, toţi teroriştii implicaţi în atentatele din Paris, în urma cărora au murit 130 de oameni, au fost prinşi de autorităţi.