Evenimentul Zilei > Economie > Industria ospitalității a mai primit o șansă! Această sumă îi va ajuta enorm
Industria ospitalității a mai primit o șansă! Această sumă îi va ajuta enorm

Industria ospitalității a mai primit o șansă! Această sumă îi va ajuta enorm

Operatorii din industria turismului au mai primit o șansă. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost de acord să aloce suma de 2,5 miliarde de lei pentru sprijinirea acestora în această perioadă grea.

Operatorii din industria ospitalității au mai primit o șansă. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a fost de acord să aloce suma de 2,5 miliarde de lei pentru sprijinirea acestora în această perioadă grea.

Vestea a fost transmisă de Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelulilor și Restaurantelor din România (HORA).

Claudiu Năsui și-a dat acordul pentru alocarea sumei de 2,5 miliarde de lei pentru sprijinirea operatorilor din industria turismului, a transmis președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.

Ce a declarat Daniel Mischie

„Cel mai important lucru care s-a discutat a fost alocarea resurselor bugetare pentru Măsura 224, alocarea a 20% din diferenţa cifrei de afaceri pentru operatorii din industria turismului, industria ospitalităţii. Am obţinut acordul ministrului Economiei pentru 2,5 miliarde (de lei – n. r.), iar următoarea oprire a operatorilor din turism este la Ministerul de Finanţe, la domnul ministru Nazare, care trebuie să aloce încă 1,5 miliarde pentru a fi completă această sumă. Ministrul Economiei şi-a dat acordul pentru 2,5 miliarde şi este făcut un apel în acest sens”, a afirmat Daniel Mischie, potrivit Agerpres.

n cadrul respectivei întâlniri a fost discutată și schema prin care statul ar putea acoperi 40% din salariul minim brut pe economie.

„A fost discutat programul propus pentru industria ospitalităţii, 40% reducere din salariul minim brut pe economie pe exerciţiul 2021-2027, cu aceste taxe suportate din PNRR şi a fost făcută propunerea de către industrie pentru refacerea Măsurii 3, în aşa fel încât banii din această măsură să ajungă la cei îndreptăţiţi”, a menţionat Daniel Mischie.

„Am discutat puţin despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, aici am aflat cu bucurie faptul că se pregăteşte o schemă de ajutor pe măsura activă, un procent de 40% din salariul minim pe economie pentru cei din HoReCa”, a spus el.

Industria ospitalității iese la protest

Mai mult, Daniel Mischie a mai spus că operatorii din industria ospitalității organizează marți acțiuni de protest față de situația economică la care a ajuns acest sector.

„Mâine, începând cu ora 12:00, are loc protestul organizat de operatorii din industria ospitalităţii. Este un protest prin care dorim să atragem atenţia că această industrie nu mai poate suporta cheltuielile la care sunt supuşi pe nedrept pentru a da timp şi spaţiu statului să rezolve criza. Protestul are loc în faţa unităţilor, fiecare operator va ieşi în faţa unităţilor, împreună cu toţi angajaţii, cu mesaje semnificative pentru guvernanţi”, a susţinut preşedintele HORA.