Acestă hotârâre a fost luată de oficialii statului după ce mai mulţi părinţi s-au plăns că sunt trimişi de la o coadă la altă pentru a scoate nenumărate acte şi adeverinţe. 

Potrivit Digi 24, Marilena Ionescu este unul dintre părinţii care au fost prinşi în această capcană a sistemului cu un copil de un an de mână. Doar pentru a primit indemnizaţia direct pe card, aceasta a pierdut câteva ore pe la ghişee, ca ulterior, să afle ca această problemă nu poate fi rezolvată în sectorul 4, de care aparţine. 

Femeia s-a mai plâns de faptul că de multe ori, după ore pierdute, părinţilor li se cer aceleaşi acte pe care le-au mai depus la dosar. „De fiecare dată, cu toate că dânşii au dosarele noastre, de fiecare dată trebuie să aducem alte acte, cu toate că noi suntem înregistraţi, an de an se întâmplă acelaşi lucru”, a precizat Marilena Ionescu. 

În agenda şedinţei săptămânale de Guvern se află pe listă şi modificarea formalităţilor pe care părinţii trebuie să le urmeze cu privire la acest aspect. Nu se vor mai cere copii legalizate ale documentelor justificative, ci doar prezentarea celor originale. Toate documentele vor fi tansmise electronic, iar mamele care nasc un alt copil în perioada concediului postnatal vor depunde mai puţine acte informează Digi 24

Citește și: