În colaborare cu doi prieteni, Niamh Geaney, studentă și prezentatoare tv în vârstă de 26 de ani din Dublin, a lansat, pe Facebook, proiectul mai sus menționat în ideea ca fiecare dintre ei să găsească, undeva pe lumea asta, o altă persoană apropiată ca vârstă care să-i semene din punct de vedere fizic.

Astfel, Niamh a aflat de existența lui Karen Branigan, 29 de ani, care nu doar că este copia sa fidelă, ci este și ea tot irlandeză, locuind practic la o oră de mers cu mașina. Acest lucru a făcut posibil  ca „gemenele” să se întâlnească rapid în carne și oase și să facă nenumărate fotografii care să surprindă extraordinara lor asemănare. „Am fost ridicol de tensionată. (…) Pe toată durata întâlnirii m-am holbat pur și simplu la ea. Nu-mi puteam lua ochii de la fața ei și unele expresii mi se păreau atât de familiare încât nu m-am putut abține să nu strig <Doamne, asta-i fața mea>”, a declarat Niamh pentru Daily Mail.

Karen are cinci surori și un frate, în vreme ce Niamh are două surori. Ambele „gemene” au fost de acord că niciuna din surorile lor reale nu le seamănă atât de bine.