Evenimentul Zilei > Sport > Incredibil! I-am zdrobit pe ruși în bătălia acvatică de la Budapesta
Incredibil! I-am zdrobit pe ruși în bătălia acvatică de la Budapesta

Incredibil! I-am zdrobit pe ruși în bătălia acvatică de la Budapesta

Naţionala masculină de polo pe apă a României a învins neaşteptat echipa Rusiei, cu scorul de 11-10, în ultimul său meci din Grupa B a Campionatelor Europene de la Budapesta

Tricolorii au fost conduşi cu 3-1, dar au marcat de patru ori la rând şi au trecut la conducere cu 5-3. România a avut apoi avantaj de trei goluri, 8-5, Rusia s-a apropiat la o singură lungime, 8-7, dar echipa antrenată de grecul Athanasios Kechagias s-a desprins la 11-8, câştigând în cele din urmă la limită, cu 11-10.

Mihnea Gheorghe a marcat 4 goluri, Andrei Prioteasa 2, Cosmin Radu 2, Tudor Fulea 1, Vlad Georgescu 1, Alexandru Ghiban 1.
Pentru ruşi au înscris Serghei Lisunov 3 goluri, Ivan Nagaev 2, Konstantin Harkov 2, Igor Bîşkov 1, Daniil Merkulov 1, Roman Şepelev 1.

În primele două partide din grupă, România a fost învinsă de Olanda cu 9-8 şi de Serbia cu 15-7.
Înaintea ultimului meci, Serbia – Olanda (21:30), Serbia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Rusia, România şi Olanda, câte 3 puncte.
Ultima clasată va juca pentru locurile 13-16, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor evolua încrucişat pentru calificarea în sferturi, unde va merge direct câştigătoarea grupei.