Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil! Cine este noua şefă a DSP Bucureşti
Incredibil! Cine este noua şefă a DSP Bucureşti

Incredibil! Cine este noua şefă a DSP Bucureşti

Doctoriţa care a fost demisă din funcţia de directoare adjunctă a Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, după ce a scris bancuri pe Facebook în timpul programului a fost detaşată la Bucureşti să lupte cu coronavirusul.

După ce a fost demisă de ministrul Sănătății în anul 2017, Laura Acatrinei a fost detașată în urmă cu câteva zile la Bucureşti, în plină pandemie şi ar fi fost promovată tocmai pe postul de director al DSP București, după ce instituţia rămăsese fără director, în urma demisiei Cristinei Pelin, care a plecat ca urmare a modului în care a gestionat criza generată de virusul COVID 19.

Cel care a făcut anunţul a fost chiar fostul ministrul al Sănătăţii, Florian Bodog. Acesta a anunţat la o televiziune că femeia pe care a dat-o afară în urmă cu câţiva ani, a fost promovată la DSP Bucureşti.

Nu este prima promovare care ridică semne de întrebare în cazul Laurei Acatrinei. În luna aprilie a anului 2017, Florin Bodog a semnat un ordin prin care doctoriţa, funcționar public de execuție, inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a fost numită director executiv adjunct cu titlu de interimat.

Numirea în funcție a fost făcută la doar câteva zile după ce aceasta a picat într-un mod rușinos examenul organizat de Ministerul Sănătății, la care a reuşit să obţină doar 28,6 puncte din 100.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care a fost şi instituția care a organizat concursul la care doctoriţa din Botoşani a adunat puţin peste 2 puncte, și-a dat avizul pentru exercitarea de către aceasta a prerogativelor postului de director adjunct cu caracter temporar, informează Botoşăneanul.