Evenimentul Zilei > Social > INCREDIBIL. Este al DOILEA CAZ în România. Nimeni nu a CREZUT că se mai poate întâmpla VREODATĂ
INCREDIBIL. Este al DOILEA CAZ în România. Nimeni nu a CREZUT că se mai poate întâmpla VREODATĂ

INCREDIBIL. Este al DOILEA CAZ în România. Nimeni nu a CREZUT că se mai poate întâmpla VREODATĂ

Un caz extrem de rar în zootehnie a fost înregistrat la o fermă din comuna bistriţeană Uriu, unde un tehnician veterinar conduce o afacere de familie bazată pe creşterea vacilor.

O vacă din rasa bălţata românească botezată Struţa şi crescută într-o fermă din satul Ilişua, comuna bistriţeană Uriu, a fătat vineri, 18 ianuarie, patru viţei. Cei patru, trei femele şi un mascul, au câte 15 kilograme, şi au rezultat în urma inseminării artificiale.

Viţeii sunt sănătoşi şi sunt hrăniţi momentan atât de vacă, cât şi de proprietar, cu ajutorul unui biberon, scrie Antena3.

„Este o minune. A spus medicul veterinar că a mai fost un singur caz în România, în care să trăiască toţi cei patru viţei. A spus că ceva unic. Noi ne-am tot mirat când am văzut că sunt unu, doi, trei, patru. Când am anunţat medicul veterinar a spus că glumim, că nu se poate aşa ceva”, a declarat Adrian, fericitul proprietar al animalelor.