Întoarsă din Italia, clujeanca a mers direct acasă la rudele ei, fără să le spună din ce țară se întoarce. Ulterior, intrând la bănuieli rudele femeii i-au cerut nepoatei lor să plece din casa lor, pentru că este obligată să intre în carantină pentru 14 zile. Acest episod se întâmpla în noaptea zilei de 10/11 martie 2020.

Pe data de 11 femeia a mers și s-a cazat la un hotel, iar după doar două ore a început să se simtă rău. A mers pe jos, prin Cluj Napoca, până la Clinica de Boli Infecțioase unde a declarat că s-a întors sin Italia și că are simptomele infecției cu coronavirus. Testul efectuat de medici a fost unul pozitiv, femeia fiind internată de urgentă. ”Femeia din Cluj a ajuns la rude în municipiul Cluj-Napoca, ulterior dimineața s-a cazat la un hotel din Cluj-Napoca. După 2 ore s-a deplasat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj cu simptome, s-a deplasat pe jos. Până acum au fost identificați 7 contacți, cărora li s-au prelevat probele, urmând a avea rezultatele în cursul zilei de astăzi”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Polițiștii clujeni spun că pacienta nu a completat formularul obligatoriu, atunci când a intrat în România și că ajuns în țară pe cale terestră, la bordul unei mașini în care se mai aflau alte două persoane, una din Oradea și alte două din Caraș Severin. ”În mașină a fost însoțită de două persoane din Caraș Severin și o persoană din Oradea. Aceste trei persoane au intrat în izolare la domiciliu. Cei din Caraș Severin au lăsat-o pe femeia din Cluj la niște rude, după care s-au deplasat acasă și nu au interacționat cu nimeni, fiind în izolare la domiciliu. Femeia din Oradea a rămas izolată la domiciliu, în familie”, a mai spus prefectul.