Evenimentul Zilei > Actualitate > Închiderea Pediatriilor din Tulcea şi Medgidia aglomerează Spitalul Judeţean Constanţa
Închiderea Pediatriilor din Tulcea şi Medgidia aglomerează Spitalul Judeţean Constanţa

Închiderea Pediatriilor din Tulcea şi Medgidia aglomerează Spitalul Judeţean Constanţa

Epidemia de infecţii respiratorii dar şi închiderea secţiei Pediatrie a spitalului din Tulcea şi a Neonatologiei din Medgidia au dus la o avalanşă de internări la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. “Încercăm să facem faţă, deocamdată ne descurcăm”, spune managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dan Căpăţână.

Pediatria Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, aflată în luna ianuarie în mijlocul unui scandal uriaş, după protestul mamelor care au acuzat “condiţiile mizere de internare”, a ajuns în numai o lună cea mai solicitată secţie pentru copiii bolnavi din Dobrogea. “Toate cele 90 de paturi ale secţiei sunt ocupate cu copii din judeţele Constanţa şi Tulcea, ne-am obişnuit. Mai ales că este perioada epidemiei de infecţii respiratorii, copiii fiind principalele victime” spune şefa Secţiei Pediatrie, medicul specialist Cristina Mihai.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost informată, din vreme, despre situaţia de la Tulcea şi Medgidia, unde spitalele au rămas fără medici pediatri. “Avem grijă acum şi de copiii de la Tulcea şi de copiii de la Medgidia, este o perioadă mai aglomerată, dar sperăm să treacă. A fost într-adevăr o epidemie cu un virus care a lovit, deopotrivă, şi copiii şi adulţii, şi am avut nenumărate cazuri de promhopneumonii.  Deşi la copii e mai complicat, am reuşit să facem faţă. Ne descurcăm deocamdată, dar nu ştiu ce se va întâmpla pe viitor” a declarat pentru EVZ, managerul Dan Căpăţână.

Între timp, în aşteptarea celor 12 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii,”bani care trebuie să ajungă în câteva zile, pentru reabilitarea secţiei”, în Pediatria spitalului constănţean s-au efectuat lucrări de igienizare. „Noi am invitat Direcţia de Sănătate Publică, săptămâna trecută, să ne mai facă o vizită, ca să vadă că noi ne-am ocupat şi am mai remediat din deficienţele care erau reclamate. Facem igienizare tot timplul. Vorbesc de îmbunătăţirea condiţiilor locative. Am renovat nişte rezerve, au mai fost şi nişte voluntari care ne-au ajutat în urma scandalului”, a completat Dan Căpăţână.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: