Evenimentul Zilei > Economie > Începutul SFÂRŞITULUI. Primele semne ale CRIZEI economice au apărut în ROMÂNIA
Începutul SFÂRŞITULUI. Primele semne ale CRIZEI economice au apărut în ROMÂNIA

Începutul SFÂRŞITULUI. Primele semne ale CRIZEI economice au apărut în ROMÂNIA

Potrivit specialiştilor de pe piaţa imobiliară, anul 2019 ar putea aduce un nou crah imobiliar. Piaţa de profil dă deja semne de prăbuşire iar vânzările de locuințe au scăzut dramatic în mai multe orașe din țară, situaţie înregistrată în timpul crizei economice din 2008.

Specialiştii de pe piaţa imobiliară consideră că s-a ajuns într-un punct critic, chiar înainte de o ieftinire a proprietăţilor imobiliare. Noile condiţii de creditare mai dure pentru achiziţionarea unei locuinţe, i-a îndepărtat pe românii care doreau să cumpere o casă în rate.

În 2017, orice proiect imobiliar scos la vânzare îşi găsea cumpărători imediat. Anul acesta însă, numărul clienţilor a scăzut dramatic.

În luna octombrie 2018, la nivelul întregii țări au fost vândute puțin peste 52.000 de imobile, arată datele oficiale ale Agenției Naționale de Cadastru. Numărul tranzacţiilor la nivel național în octombrie 2018 este cu peste 9.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prima Casă nu mai este un succes, la finalul lunii septembrie încă mai erau bănci care acceptau dosare pentru acest program, în timp ce anul trecut, în luna august, fondurile erau deja terminate, transmite Digi 24.