Evenimentul Zilei > Social > Începe vaccinarea cu a treia doză. Proiectul include și copiii de 12 ani
Începe vaccinarea cu a treia doză. Proiectul include și copiii de 12 ani

Începe vaccinarea cu a treia doză. Proiectul include și copiii de 12 ani

Germania intenționează să propună de la 1 septembrie o doză de rapel a vaccinului contra Covid-19 persoanelor în vârstă și vulnerabile, potrivit unui proiect al ministerului Sănătății consultat duminică de AFP.

Proiectul de text recomandă de asemenea vaccinarea copiilor și adolescenților în vârstă de 12 – 17 ani.

LA LIBRE BELGIQUE (Belgia).  Ministrul sănătății, Jens Spahn, și miniștrii sănătății din 16 landuri germane trebuie să finalizeze acest plan elaborat de oficiali ai ministerului Sănătății, într-o reuniune desfăşurată luni.

Echipe de vaccinare mobile vor fi trimise în instituțiile pentru persoane în vârstă pentru a administra rezidenților injecția de rapel cu vaccinurile Pfizer/BioNTech sau Moderna, independent de tipul de vaccin pe care l-au primit anterior, potrivit textului.

Medicii vor putea de asemenea face injecția de rapel persoanelor în vârstă și pacienților al căror sistem imunitar este slăbit.

Documentul citează studii recente care arată că imunitatea dată de vaccin scade cu timpul, punând din nou în pericol persoanele vulnerabile.
Deși Germania prezintă actualmente o rată de contaminare inferioară celei a țărilor vecine, cazurile au crescut în ultimele săptămâni din cauza variantei Delta, foarte contagioasă.

Încetinirea vaccinărilor provoacă de asemenea îngrijorări, cu doar 52% dintre germani complet vaccinați.

Autoritățile din sănătate vor de asemenea să deschidă toate centrele de vaccinare din țară celor de 12 – 17 ani.

Instituțiile școlare și universitățile vor putea organiza de asemenea vaccinarea.

În cadrul Uniunii Europene, Agenția Europeană a Medicamentelor (AEM) a aprobat vaccinarea tuturor celor de peste 12 ani cu vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna.

Sâmbătă, ministrul sănătății a arătat într-un tweet că până în prezent un tânăr din cinci din categoria de vârstă 12 – 17 ani a primit o primă doză de vaccin anti-Covid-19.

„Există suficiente vaccinuri pentru toate categoriile de vârstă: toți cei care vor pot fi vaccinați”, a subliniat el.

Institutul Robert Koch, instituția germană însărcinată cu controlul și lupta împotriva epidemiilor, a relatat duminică despre 2.097 de cazuri noi și un deces.

De la începutul epidemiei, Germania a înregistrat peste 3,7 milioane de cazuri și 91.659 de decese.

Traducere: Gabriela Sîrbu/gsarbu/cciulu

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: