Evenimentul Zilei > Social > Începe un sezon nou al emisiunii „D`ale lu` Mitică”: „Vom continua să plonjăm în România profundă”
Începe un sezon nou al emisiunii „D`ale lu` Mitică”: „Vom continua să plonjăm în România profundă”

Începe un sezon nou al emisiunii „D`ale lu` Mitică”: „Vom continua să plonjăm în România profundă”

De peste 20 de ani, Mitică Popescu prezintă telespectatorilor postului TVR 2 diverse reportaje ori anchete din România rurală, fără a uita, bineînțeles, de stilul său umoristic. Din toamnă va începe un nou sezon, iar emisiunea va putea fi văzută în fiecare zi de marți, de la ora 21:00.

De pe 27 septembrie începe un nou sezon al emisiunii „D`ale lu` Mitică”. Proiectul celor de la TVR 2 are deja 24 de ani de existență.

Începe un nou sezon din „D`ale lu`Mitică”

„Faptul că am păstrat aceeaşi echipă atâţia ani este o performanţă. Vom continua să plonjăm în România profundă, să avem o abordare cât mai autentică. Ne vom concentra în acest sezon pe relaţia cetăţean-autorităţi şi pe politica locală. Vom încerca să descoperim profilul politicianului provincial care agrega pe lângă el grupări interesate în a avea acces la bugetele publice.

Planul Naţional de Redresare și Reziliență al României (PNRR) este ca o halcă de carne pusă deja la proţap care miroase în toate cele patru zări şi din care aşteaptă să se înfrupte o mulţime de oameni. Simţindu-se încolţiţi, multi dintre aceşti indivizi devin agresivi, agresivitate pe care şi-o îndreaptă către echipa de filmare. Veţi vedea în ediţiile din această toamnă şi astfel de momente”, a spus realizatorul Cristian Vlad.

Sistemul de educație din România, în fruntea preocupărilor echipei de la TVR 2

Echipa emisiunii „D`ale lu` Mitică” și-a propus ca în acest nou sezon să acorde mai multă aplecare chestiunilor din sfera educației.

„Sunt locuri în care statutul de cetăţean este batjocorit de administraţia locală într-un mod cumplit. În special acolo unde primăriile sunt ocupate de neamuri, rude şi cumetrii ale primarului. În acest sezon, ne vom concentra şi pe nivelul educaţiei.

Chestiuni fundamentale ce ţin de lipsa educaţiei primare încep să-şi arate efectele nocive în viaţa de zi cu zi. Nu e vorba de câtă matematică ştie un tânăr, ci de cum respectă legislaţia rutieră, pe cea legată de urbanism sau probleme legate de igiena personală şi colectivă, mediu şi atitudine civică, poluare fonică, chimică etc. Credem că astea sunt probleme ce ţin de educaţia naţională”, a mai spus Cristian Vlad, realizatorul emisiunii, într-un comunicat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: