Evenimentul Zilei > Politica > Ce spune Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat. „Obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei”
Ce spune Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat. „Obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei”

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat. „Obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei”

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, s-a referit, luni, la acuzațiile de plagiat îndreptate împotriva lui și a menționat că singurul scop al acestor informații este blocarea legilor educației. El a adăugat că aceste hărțuiri durează de multă vreme și a luat act de ele.

Vorbind despre noile acuzații de plagiat îndreptate împotriva lui, Sorin Cîmpeanu a susținut că acestea sunt doar o metodă de a bloca adoptarea legilor educației. El a dat însă asigurări că actele legislative își vor continua parcursul firesc spre adoptare.

Acuzațiile de plagiat, o încercare de a bloca Legile educației

Obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei. Sunt hărţuiri care datează de multă vreme, de care am luat act, am înţeles că au fost probleme cu teza de doctorat, după care nu au mai fost probleme cu teza de doctorat.

Sunt probleme acum cu un caiet de seminar sau cu un îndrumător de lucrări practice”, a spus ministrul educației. În continuare, el a punctat că Legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare.

Ministrul a mai menționat ideea că deși acestea reprezintă abordări punctuale și personale, nu se va lăsa influențat de ele, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat un curs universitar, în 2006. El și-ar fi însușit mai multe capitole din lucrarea fostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini. Lucrarea se numea „Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor”.

De asemenea, un subiect de discuție a fost în ultimii ani și teza de doctorat a ministrului educației. La sfârșitul lunii august, acesta publica pe Facebook rezultatul analizei propriei teze de doctorat.

Cel care ceruse, în prealabil, un verdict, a fost chiar preşedintele USR Cătălin Drulă, după un an de zile de când teza de doctorat a lui Sorin Cîmpeanu a fost analizată pentru plagiat.

„În urma unei analize realizate de către specialiști în domeniu, dublată de verificarea prin intermediul celor mai utilizate softuri de detectare a similititudinilor (sistemantiplagiat și Turnitin), a reieșit că: „teza de doctorat respectă normele eticii universitare și deontologiei cercetarii și, în același timp, lucrarea are valoare științifică și practică, fiind de actualitate și în prezent, constituind o lucrare de referință în domeniul agriculturii ecologice, a lucrărilor de îmbunătățiri funciare și, nu în ultimul rând, al protecției factorilor de mediu”, transmitea atunci Cîmpeanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: