Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe șantierul pentru construirea centurii ocolitoare a Timișoarei
Începe șantierul pentru construirea centurii ocolitoare a Timișoarei

Începe șantierul pentru construirea centurii ocolitoare a Timișoarei

Astăzi au început lucrările de construcţie pentru centura de ocolire a Timișoarei în partea de sud a orașului. Potrivit reprezentanților CNAIR în primă fază are loc decopertarea stratului vegetal între DN 6 şi canalul Bega.

Antreprenorul care realizează proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud este compania TIRRENA SCAVI S.p.A. centura ocolitoare are o lungime de 25,69 kilometri. Contractul este în valoare de 272.432.921,95 lei fără TVA, având o durată de realizare de 30 luni, și o perioadă de garanție de 120 de luni.

În funcţie de condiţiile meteo, săptămâna viitoare va începe şi şantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 şi realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. În plus, vor fi realizate platforme pentru drumurile de acces, pentru execuţia pilonilor foraţi. Pentru această etapă a lucrărilor, pe teren se află 40 de angajaţi (muncitori şi personal TESA), transmite compania națională de drumuri, într-un comunicat de presă.

”Astăzi am semnat ordinul de începere al lucrărilor şi predarea amplasamentului pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar şi cu vremea nefavorabilă. Noi, CNAIR, ne-am îndeplinit partea noastră de atribuţii şi acum ne dorim ca şi Antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a respecta termenele şi condiţiile contractuale.

Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă ca urmare a răspândirii COVID-19. Trebuie să fim cu toţii conştienţi cât de important este pentru economie ca pe aceste şantiere să continue lucrările, atât timp cât se poate munci în condiţii de siguranţă cu respectarea tuturor măsurilor luate în această perioadă deosebită pentru toată lumea.

Subliniez faptul că activităţile de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pe şantiere, precum şi activităţile de supervizare a lucrărilor se pot desfăşura în continuare conform programelor de execuţie asumate, cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare care sunt în vigoare până în prezent”, transmite directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă.

Autorizaţia de construire pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud a fost emisă de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Sursa foto: Arhivă