Evenimentul ZileiSocialÎncepe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră

Începe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră

Începe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră
Experții au identificat o nouă amenințare la adresa umanității, pe care o compară cu teribila epidemie de ciumă bubonică cunoscută sub numele de Moartea Neagră.

Începe o nouă pandemie? Cerând lumii științifice să înceapă rapid sudii asupra Candida auris, experții avertizează că această ciupercă asemănătoare drojdiilor poate fi fatală. Candida auris nu numai că poate rămâne pe orice suprafețe o perioadă prelungită de timp, dar poate rezista la aproape orice substanță folosită împotriva ei,

Ca și ciuma bubonică, Candida auris provoacă febră, frisoane și, dacă nu este tratateă, infecții ale sângelui. Spitale din întreaga lume au detectat focare de Candida auris în ultimii ani.

Începe o nouă pandemie?

Aproape 90 la sută din toate infecțiile cauzate de această ciupercă sunt acum rezistente la medicamente.


Biden e numai o jumătate de președinte! E prea grea moștenirea lui Trump


Dr. Johana Rhodes, epidemiolog la Imperial College din Londra, s-a confruntat cu un focar de Candida Auris în 2016. Ea spune că ciuperca este incredibil de periculoasă.

„Unul dintre lucrurile care fac ca această Candida auris sî fie atât de înfricoșătoare este faptul că poate rămâne pe suprafețe neînsuflețite perioade lungi de timp și rezistă la orice arunci asupra ei”, a declarant Rhodes publicației New Scientist.

Pericolul planează mai ales asupra celor care sunt nevoiți să petreacă mult timp în spitale. Ei riscă să contracteze candida Auris chiar de pe echipamentele medicale.


SUA, depășită militar de China și Rusia. Biden a depus deja armele?


Infecția a fost detectată la toate grupele de vârstă, susțin Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Marea Britanie (CDC).

Un expert al CDC susâine că mai există o legătură între Candida auris cu Moartea Neagră, dat fiind faptul că are o legătură cu igiena precară, scrie ziarul britanic Express.

Începe o nouă pandemie? Ce e moartea Neagră?

Potrivit Wikipedia, Moartea Neagră  a fost o pandemie de ciumă bubonică care a apărut în Africa și Eurasia în perioada 1346-1353. Este cea mai fatală pandemie înregistrată în istoria omenirii, ducând la moartea a 75-200 de milioane de oameni,  atingând vârful în Europa între 1347 și 1351. Ciuma bubonică este cauzată de bacteria Yersinia pestis,[3] care putea cauza de asemenea ciuma septicemică sau ciuma pneumonică,

Fantoma i-a terorizat 12 ani familia. Misterul poltergeistului din Battersea


Accesează: