Evenimentul Zilei > Politica > Începe marea remaniere în coaliție? Iohannis a dat semnalul. „Toți care ajung acolo sunt rapid împachetați”. VIDEO
VIDEO

Începe marea remaniere în coaliție? Iohannis a dat semnalul. „Toți care ajung acolo sunt rapid împachetați”. VIDEO

Coaliția dă semne tot mai clare de disfuncționalitate. În așteptarea congresului PNL, spiritele se încing, iar semnalele venite de la vârful ierarhiei politice dau de gândit. Robert Turcescu, Octavian Hoandră şi Bogdan Comaroni au discutat, în arena EVZ Play, persectivele deschise de mesajele subliminale transmise recent de președinte, dar și posibila mutare a lui Florin Cîțu dacă va avea câștig de cauză la congres.

Emisiunea transmisă pe Facebook la evz.ro şi pe canalul de YouTube EVZ- Capital a abordat mesajele pe care președintele le transmite tot mai clar.

Va fi cu sânge pe pereți”

Moderatorul Robert Turcescu a atras atenția că ultima intervenție a lui Klaus Iohannis e destul de sugestivă. „Iohannis i-a tras două smetii scurte azi lui Stelică Ion, e nemulțumit. Toți care ajung acolo la Ministerul Justiției sunt rapid împachetați. Pe Predoiu îl mai știți? Domnul Stelică Ion este pe făraș, i se termină mandatul mai repede. Eu cred că urmează o remaniere. După congres abia începe bătălia bătălia în coaliție. Cîțu dacă va câștiga va zice <facem remaniere>. Stelică Ion de la Justiție out, Drulă de la Transporturi out. Va fi cu sânge pe pereți toți anii care urmează”.

Alt scandal în Justițien după un atac la Stelian Ion

Acest scenariu este cu atât mai plauzibil cu cât, a amintit Turcescu, PNRR-ul se prefigurează ca un eșec, un dezastru. „Banii sunt ceruți pe proiecte neeligibile. S-ar putea să nu vină banii sau dacă vin să nu-i putem cheltui. Alt scandal, altă nenorocire. Ghinea deja începe să dea vina pe Cîțu. Multe state europene, unele la care ne uitam de sus, stau mai bine decât noi, au început să ia bani”.

Iohannis: „Ceea ce va rămâne, iar asta e pretenția mea, trebuie pus în practică”

Marți, șeful statului s-a referit voalat la articolul din Die Welt care a criticat PNRR-ul României, dar a precizat că dacă sunt proiecte neeligibile în PNRR, acestea vor fi scoase. „Nu e foarte complicat. Nu tot ce e pus în PNRR va fi realizat, dar ceea ce va rămâne, iar asta e pretenția mea, trebuie pus în practică. Nu pot să accept un plan care generic e aprobat, banii sunt disponibili și noi să nu realizăm proiectele”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa foto: gov.ro