Acuzațiile vin de la PSD, principala formațiune de opoziție care acuză Guvernul condus de Florin Cîțu de subminarea economiei naționale. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului, reprezentanții PSD atrag atenția asupra perspectivelor negre care ne așteaptă în viitorul apropiat.

„Zero euro din PNRR în 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România NU se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR! Mai mult, România pierde un an pentru contractarea proiectelor!”, se arată în postarea de pe psagina de Facebook.

Potrivit autorilor postării, astfel mai multe proiecte pe care le-au promis actualii guvernanți din PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor fi transpuse în realitate prea curând. Printre acestea se numără Autostrada Moldovei, dar și proiectele din domeniul energiei. PSD arată că oficialii de la Bruxelles au respins planul de atribuire a sute de milioane de euro către sponsorii politici.

„Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu! Şi mai grav întreg capitolul Energie – coordonat de liberalul Virgil Popescu – trebuie refăcut! Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii”, se mai arată în postare.

PSD arată spre Cristian Ghinea

Social-democrații acuză, pentru eșecul PNRR pe vicepremierul Dan Barna și pe ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, care și-a asumat PNRR. Pe cale de consecință, Cristian Ghinea, susțin cei de la PSD, trebuie să plătească pentru eșecul înregistrat. PSD acuză, în acest context, guvernul de subminare a economiei naționale.

„Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea – principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul – a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD! Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să se împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de SUBMINAREA ECONOMIEI NAŢIONALE!”, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook a PSD.