Incendiu puternic la un centru dedicat persoanelor cu handicap! Flăcările s-au extins și la proprietatea vecină

Incendiu puternic la un centru dedicat persoanelor cu handicap! Flăcările s-au extins și la proprietatea vecină Sursa: arhiva EVZ

Joi pare o zi extrem de grea pentru pompierii din România. Spitalul de la Ploiești, o locomotivă atașată de un tren cu motorină, iar acum, un incendiu la un Centru de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap.

Potrivit informațiilor transmise de către ISU Suceava, un incendiu puternic a izbucnit joi după-amiază la anexa Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta. Flăcările s-au extins, cuprinzând și foișorul de la proprietatea vecină, transmite Mediafax. Pagubele materiale sunt însemnate, flăcările distrugând peste 100 de metri pătrați de construcții.

Pompierii militari au intervenit imediat pentru lichidarea incendiului, însă pagubele materiale înregistrate sunt destul de mari. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. O anchetă este acum în desfășurare pentru a se stabili cu exactitate de la ce a izbucnit incendiul în anexa Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta. Primele concluzii arată că ar fi vorba despre o țigară lăsată într-un loc unde fumatul este interzis.

„Flăcările s-au propagat la proprietatea învecinată și au aprins un foișor. Au ars anexa centrului, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, și materialele depozitate în aceasta, precum și acoperișul foișorului și un perete al construcției pe aproximativ 80 de metri pătrați. S-au degradat restul clădirii și bunuri din interiorul acesteia”, spun reprezentanții ISU Suceava.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt județ, un alt incendiu

În urmă cu puțin timp, pompierii ISU Brașov au avut parte de o misiune extrem de periculoasă. O locomotivă atașată unui tren încărcat cu 27 de vagoane de motorină a luat foc.

Pompierii militari au interveni imediat pentru lichidarea incendiului din gara Predeal și au reușit decuplarea locomotivei de vagoane. La fața locului au sosit două autospeciale cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor în caz de nevoie.

„S-au deplasat la fața locului două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD. S-a reușit decuplarea locomotivei de vagoane. În cele 27 de vagoane ale trenului se afla motorină. Se intervine pentru stingerea incendiului la locomotivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, mr. Ciprian Sfreja.