Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu puternic la Politehnica București. Pompierii au lichidat focul cu zece mașini
Incendiu puternic la Politehnica București. Pompierii au lichidat focul cu zece mașini

Incendiu puternic la Politehnica București. Pompierii au lichidat focul cu zece mașini

Un incendiu a izbucnit în subsolul rectoratului Politehnicii din București. Pompierii au intervinit cu mai multe autospeciale și au lichidat flăcările care au izbucnit într-o cameră tehnică.

UPDATE: Incendiul a izbucnit într-o încăpere în care se află o stație de climatizare. Informația a fost prezentată pentru Evenimentul Zilei de oficiali ISU aflați la fața locului. Cel mai probabil focul a izbucnit de la un scurt-circuit în urma supraîncălzirii instalației electrice.

„Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului. Nu a fost nicio victimă”, a precizat, purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Daniel Vasile.

Aceeași sursă a precizat că în clădirea afectată de foc și de fumul greu se aflau doar câteva persoane. Acestea au fost evacuate rapid și nu au necesitat îngrijiri medicale.


Un puternic incendiu a izbucnit marți după amiază la subsolul sediului Rectoratului Universității Politehnice din București. Flăcările au izbucnit într-o cameră tehnică, undeva la subsolul Rectoratului, în suprafață de 50 de metri pătrați.

Mai mulți martori au observat dâre de fum care ieșeau din clădire și au sesizat serviciul de pompieri la numărul de urgență 112.

ISU Bucureşti-Ilfov a intervenit cu zece autospeciale. Aceasta deoarece fumul foarte de gros care ieșea de la subsol dădea impresia că focul se manifestă cu putere foarte mare. Potrivit reprezentanților ISU București, flăcările nu se văd, în schimb sunt degajări foarte mari de fum. Nu au fost persoane suprinse de incendiu, conform primelor informații.

„Sunt degajari mari de fum, nu sunt persoane surprinse”, au transmis pompierii.

Incendiu puternic la Politehnica București

După câteva zeci de minute, focul a fost lichidat, iar pompierii au localizat locul de unde a izbucnit. Astfel, aceștia au transmis că focul a pornit dintr-o camera tehnică situată la subsolul clădirii. Flăcările au cuprins o suprafață de 50 de metri.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul, iar acum verifică pentru a stabili care au fost cauzele producerii sale.

 

Citește și: 

Exclusiv. Tragedia de la Piatra Neamț. Ce au luat procurorii din saloanele arse, la trei luni de la incendiu

Tragedie în Constanța. A murit după ce a sărit de la etajul șase pentru a nu arde de vie

Detalii despre femeia care a căzut de la etajul 6 pentru a scăpa din incendiu. Filmul evenimentelor