Evenimentul ZileiActualitateIncendiu puternic în vecinătatea Capitalei. Mesaj de alertă gravă pe RO-Alert

Incendiu puternic în vecinătatea Capitalei. Mesaj de alertă gravă pe RO-Alert

Incendiu puternic în vecinătatea Capitalei. Mesaj de alertă gravă pe RO-Alert
Un puternic incendiu a izbucnit duminică dimineața în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere din localitatea Popești-Leordeni. Este în flăcări un depozit de materiale reciclabile, iar pompierii intervin cu 15 autospeciale. Mesaj RO-ALERT.

Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și există pericol de extindere. Locuitorii din București și Ilfov au primit, duminică dimineața, un mesaj RO-ALERT, în care erau anunțați că un incendiu puternic a izbucnit în localitatea Popești Leordeni, din Ilfov.

 

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere, etc) depozitate în curtea unui operator economic din zona Șoseaua de Centură”, a transmis, duminică dimineața, ISU București-Ilfov.

Nu sunt persoane rănite în incendiu

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a spus că nu sunt hidranți în zonă, iar acesta este cea mai mare problemă a intervenției pompierilor.

De asemenea, Daniel Vasile a anunțat că numărul autospecialelor cu care se intervine a fost majorat de la 15 la 20 , iar alte patru sunt pe drum către locul unde are loc incendiul de proporții.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu. Sunt stive cu materiale electrocasnice, în special frigidere, care urmau să fie distruse sau reciclate. Este afectată o suprafață de 3.000 de metri pătrați (stivele exterioare și hala – n.red.). Sunt 20 de autospeciale care intervin în acest moment. Este o degajare mare de fum, care a impus transmiterea unui mesaj RO-ALERT”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.

Potrivit pompierilor, nu sunt persoane rănite în incendiu.

Daniel Vasile a adăugat că nu există rezerve de apă la fața locului, motiv pentru care pompierii trebuie să plece la doi kilometri distanță de fiecare dată când epuizează apa pe care o au deja, pentru a se alimenta.


Accesează: