Un puternic incendiu a cuprins un cartier din Constanța. Pompierii se luptă cu flăcările uriașe

Un puternic incendiu a cuprins un cartier din Constanța. Pompierii se luptă cu flăcările uriașe sursa: Arhiva EVZ

Un puternic incendiu a izbucnit, joi dimineață, într-un cartier de locuințe sociale situat la periferia orașului Constanța. Pompierii sosiți la fața locului se luptă cu flăcările și cu o lipsă de hidranți în zonă.

UDPATE: Un bărbat a suferit arsuri pe suprafaţa corpului şi nouă locuinţe tip baracă au fost distruse în urma incendiului iscat, joi, pe o stradă din municipiul Constanţa, pompierii acţionând pentru stingerea focului timp de peste cinci ore.

Cele nouă barăci ocupau aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

„În incendiu au ars 9 locuinţe, pe o suprafaţă de circa 1.000 metri pătraţi. Un bărbat cu arsuri pe suprafaţa corpului a fost transportat la spital, la UPU, inconştient”, au transmis reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Focul a cuprins un cartier de case, pe o suprafață de 250 de mp. Martorii spun că incendiul s-a extins la 7 barăci din zonă, mai multe familii fiind afectate.

Cetățenii din zonă sunt revoltați și spun că pompierii au răspuns apelului de urgență dar au ajuns la fața locului fără apă.

Potrivit primelor informații de la fața locului, locuința improvizată unde a izbucnit incendiul nu era racordată la curent electric, iar cei care locuiau acolo foloseau lumânări și improvizații pentru sursele de căldură.

O persoană intoxicată cu fum a ajuns la spital

Mai multe familii au fost evacuate, iar din primele informații reiese că o persoană a fost deja transportată la Spitalul Județean Constanța din cauza intoxicației cu fum. Oamenii spun că ar fi avut și arsuri pe suprafața corpului și era înconștientă.

Pompierii încă intervin să stingă flăcările, cu șase autospeciale. În zonă nu sunt hidranți iar căile de acces către locuințele cuprinse de flăcări sunt foarte înguste.

Mai multe persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, după ce au suferit atacuri de panică, scrie Antena3.