Evenimentul ZileiActualitateIncendiu de proporții la Piatra Neamț. Pompierii au izolat flăcările și au trecut la lichidarea focarelor. Video

Incendiu de proporții la Piatra Neamț. Pompierii au izolat flăcările și au trecut la lichidarea focarelor. Video

Incendiu de proporții la Piatra Neamț. Pompierii au izolat flăcările și au trecut la lichidarea focarelor. Video
Un incendiu de proporții a izbucnit în Piatra Neamț, pe masivul Pietricica. O suprafață de vegetație uscată a luat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului. Mai multe locuințe și o mânăstire sunt în pericol.

UPDATE: Primarul municipiului Piatra Neamț a dat asigurări localnicilor că pompierii sunt pe cale să stingă incendiul care s-a produs pe Masivul Pietricica. Într-o postare pe Facebook, Adrian Carabelea, a afirmat că focul a fost domolit.

„Dragi pietreni, Incendiul de pe Pietricica a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol. Le mulțumesc echipelor de pompieri care au intervenit prompt și profesionist, reușind sa domolească rapid focul, chiar și în aceste condiții de vânt puternic, și sa preîntâmpine o tragedie cumplită. Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui – autoritățile ne vor spune la momentul potrivit. Important este că situația este sub control în acest moment. Sunt aici, împreună cu pompierii, vă voi anunța dacă apar informații noi. Sper ca focul să fie stins complet în curând”, a scris primarul pe Facebook.

Prefectul județului, George Lazăr, a precizat că focul a fost izolat, iar pompierii din cadrul ISU au trecut la lichidarea focarelor.

Stirea inițială:  Din primele informații, se pare că alerta la 112 s-a dat în jurul orei 22.30 și au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Arde vegetația uscată, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

„La incendiul de pe dealul Pietricica acționează forțe și mijloace din detașamentul Piatra Neamț. Au fost chemate în sprijin forțe și mijloace din cadrul detașamentelor de pompieri din Târgu Neamț și Roman, dar vor veni în sprijin și forțe de la ISU Iași și Bacău”, a declarat Irina Popa.

Focul de pe Masivul Pietricica este vizibil din aproape tot orașul. Pompierii au intervenit cu multe echipaje pe Pietricica pentru a stinge flăcările, însă situația este destul de complicate. Potrivit datelor de la fața locului, focul a ajuns în apropiere de locuințele din zonă, iar pompierii fac față cu greu.

Sursa foto. Ziar de Piatra Neamț

Mai mulți martori, citați de presa locală, susțin că incendiul se îtinde spre un cartier de locuințe, pe strada Schitului. Oamenii, disperați, încearcă să își salveze casele. ISU Neamț avertizează că există posibilitatea propagării incendiului de pe Pietricica la locuințe și la o mănăstire din apropiere, precum și la fondul forestier.

Curentul electric a fost întrerupt în zonă

Pentru a evita alte accidente provocate de incendiu, pe anumite străzi din zonă a fost întrerupt curentul electric ce alimentează locuințele, dar și iluminatul public.

„Pentru localizarea și lichidarea incendiului intervin forțe și mijloacede la Detașamentul Piatra Neamț. Au fost solicitate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri din Roman și Târgu Neamț.”, a transmis ISU Neamț.

Mesaj din partea Poliției locale

Reprezentanții instituției susțin că în caz de necesitate, dacă flăcările vor înainta mai mult, este posibil să se dispună evacuarea localnicilor din zonă.

„Există posibilitatea propagării incendiului la locuințe, la o mănăstire și la fondul forestier. Condițiile meteo sunt nefavorabile, pentru că vântul bate cu putere”, a precizat reprezentanta ISU Neamț.

Și Poliția Locală a reacționat după ce incendiul de pe Pietricica a început să se manifeste cu putere. Într-un mesaj pe contul de Facebook, reprezentanții poliției locale au arătat că arde simbolul orașului Piatra Neamț.

Sursa foto. Ziar de Piatra Neamț

„Arde simbolul orașului Piatra Neamț! Trist! Dar suntem acolo sa ne asiguram ca toți cetățenii care locuiesc in apropiere vor fi în siguranță. Mai mult, oferim sprijinul de care este nevoie, echipajelor ISU Neamț”, se arată în mesajul poliției locale.

 


Accesează: