Scandal la Spitalul Județean Constanța. Angajări, achiziții publice și contracte de servicii „cu dedicație”

Scandal la Spitalul Județean Constanța. Angajări, achiziții publice și contracte de servicii „cu dedicație”

Fosta administrație PSD a realizat o serie de nereguli la Spitalul Județean Constanța. Un control al Consiliului Județean a scos la iveală afacerile dubioase ale vicepreședintelui PSD Constanța.

Scandal la Spitalul Județean Constanța! Un control derulat de Consiliul Județean Constanța la Spitalul Județean a detectat un jaf masiv în toată regula, făcut de fosta administrație PSD, potrivit Constanta.info. Farmacia din incinta spitalului este închiriată, pe o durată de 49 de ani, firmei lui Ion Dumitrache, vicepreședinte PSD Constanța. Toate angajările, achizițiile publice și contractele de prestări servicii ale spitalului sunt suspecte, arată jurnaliștii.

Scandal la Spitalul Județean Constanța! Vicepreședintele PSD Constanța ar fi primit un contract pe 49 de ani fără licitație

Ancheta a fost cerută de Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța. Control de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” a scos la iveală nenumărate nereguli.

Publicația onine Constanta.info a mai semnalat un documentul care n-a fost dat presei. Documentul semnalează că Ion Dumitrache (foto dreapta) a primit în chirie farmacia de la parterul spitalului. Contractul a fost acordat pe 49 de ani fără licitație și fără a fi solicitate oferte de la alte firme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beneficiară este Eurosantis SRL, firma lui Ion Dumitrache. Contractul a fost semnat pe 1 noiembrie 2010, când președintele Consiliului Județean era Nicușor Constantinescu, aflat la închisoare. Oficial, obiectul contractului este “amenajarea unității farmaceutice și desfășurare activitate comerț”.

Citește și Dragnea: Mazăre a fost și rămâne prietenul meu. Nicușor Constantinescu plătește pe nedrept

Contractul, aplicat la valoarea sa minimă. Conducerea spitalului n-a fost verificată niciodată farmacia

Potrivit raportului menționat, contractul dintre șeful PSD și Spitalul Județean prevede obligativitatea ca Eurosantis să achite 1% din adaosul comercial de 8%, însă nu mai puțin de 1.000 de euro/lună. De fapt, specifică Constanta.info, de atunci firma  PSD-istului a plătit suma minimă, 1.000 de euro/lună. A practicat adaosuri comerciale la medicamente cum a dorit, căci legea permite un adaos de până la 500%. Și asta fără ca să fie verificată de conducerea spitalului.

Mai mult, spitalul i-a oferit vicepreședintelui PSD un bonus: un al doilea spațiu comercial, pe Strada Izvor. Spațiul nu era deținut de unitatea sanitară. Eurosantis n-a plătit vreun leu chirie pentru el. Spațiul respectiv a fost transmis, ulterior, unei alte firme. Acest al doilea spațiu a fost concesionat pe o durată de 20 de ani.

Jurnaliștii constănțeni susțin că afacerea pusă pe roate de PSD cu conducerea unității spitalicești era cinică. Angajații spitalului le spuneau aproape permanent pacienților: “noi nu avem medicamente, dar coborâți la farmacie și găsiți acolo tot ce trebuie”.