Evenimentul Zilei > International > Incendiu de proporții în Dubai. Un vas care transporta petrol a explodat. VIDEO
Incendiu de proporții în Dubai. Un vas care transporta petrol a explodat. VIDEO

Incendiu de proporții în Dubai. Un vas care transporta petrol a explodat. VIDEO

O explozie imensă a avut loc în Dubai, miercuri seară, 7 iulie. Din primele informații rezultă că incendiul a avut loc în portul Jebel Ali.

Un incendiu de proporții a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite, la ora locală 11:45 PM (07:45 GMT). Explozia a fost văzută de la mai mulți kilometri depărtare, potrivit presei internaționale. Din primele informații transmise de autorități, ar fi vorba despre o explozie pe un petrolier din portul Jebel Ali.

Explozia din Dubai s-a resimțit și în clădiri de la 15 km depărtare

Martorii aflați la fața locului au informat jurnaliștii că șocul produs de explozia din port s-a resimțit și în clădirile aflat la 15 km depărtare de locul incidentului. Rezidenții din apropierea portului au semnalat că ferestrele apartamentelor au fost sparte, iar ușile „zguduite”.

“Mă aflam pe balcon. O prietenă a văzut ceva galben, ca un soare. Am făcut o fotografie și imediat s-a auzit explozia”, a spus un martod de la fața locului.

“Locuiesc aici de 15 ani și e prima dată când am văzut sau am auzit așa ceva”, au mai relatat locuitorii din zonă.

Nu a fost raportată nicio victimă umană

Potrivit autorităților, nu a fost raportată nicio victimă umană, iar echipajul care se afla pe navă a fost evacuat la timp.
„A fost raportat un incident, pe portul Jebel Ali, ca urmare a unei explozii unui container de pe un vas. Incendiul se află sub control. În continuare, se realizează cercetări”, au transmis oamenii legii, potrivit edition.cnn.com. La fața locului s-a deplasat și un elicopter.

Jebel Ali este cel de-al nouălea cel mai aglomerat port din întreaga lume. El este totodată și cel mai mare port creat de mâinile omenești.

Dubai găzduiește mai mult de trei milioane de oameni, majoritatea străini, comparativ cu anul 1950, când în zona în cauză locuiau doar 15.000 de persoane.

în curs de actualizare