Evenimentul Zilei > Monden > Dubai, capitala plăcerilor interzise. Fața întunecată a bogatului emirat
Dubai, capitala plăcerilor interzise. Fața întunecată a bogatului emirat

Dubai, capitala plăcerilor interzise. Fața întunecată a bogatului emirat

Banii conduc lumea. Puterea lor face ca promisiunile să fie încălcate, iar principiile uitate. Această tendință începe să se simtă chiar și în cele mai conservatoare state musulmane.

Dubai, capitala plăcerilor interzise. Emiratele Arabe Unite sunt conduse de la Abu Dhabi de Mohammed Ben Zayed.
Cu toate astea, cel mai cunoscut emirat este Dubaiul, capitala economică a federației.

Acest emirat este condus, din 2006, de Mohammed Ben Rachid al-Maktoum, care este atât vicepreședinte, cât și prim-ministru al federației. Trei dintre cele zece milioane de locuitori ai federației trăiesc în Dubai, dar străinii reprezintă o mare parte a populației. Emiratul  a atras nu mai puțin de 19 milioane de vizitatori în 2019.

Dubai, capitala plăcerilor interzise

Nu e de mirare. Emiratul oferă sejururi all-inclusive, destul de accesibile, dar și servicii de lux.
Deși e interzisă în mod oficial în Emirate, prostituția este tolerată în Dubai.


Încă un “succes” al lui Biden. O țară NATO e gata să schimbe tabăra


Ca urmare, emiratul a devenit capitala turismului sexual din zona Golfului Persic.
Consumul de alcool este permis în hoteluri, baruri, restaurante și cluburi de noapte cu o licență specifică, deși este încă interzis în zonele publice.

De obicei, în astfel de locuri se încheie înțelegerile cu escortele.
Cele mai slab cotate sunt fetele din China, Filipine și India. Ceva mai bine apreciate sunt femeile din Asia Centrală, dar cele mai de preț sunt europenele, fie ce provin din Rusia, Ucraina sau Occident,.

Numărul prostituatelor active din Dubai, estimat în 2010 la 30.000, este acun estimat la 45.000.
Estimarea este, însă, foarte vagă. Calculele trebuie să ia în considerare sistemul complex prin care cetățenii emiratului, autorizați să „sponsorizeze” intrarea unui anumit număr de străini pe vize de reședință, cedează aceste drepturi unor intermediari. De multe ori, cetățenii n-au nici cea mai vagă idee despre activitatea pe care o vor desfățuta „imigranții”.


Pericol în Marea Neagră! Submarinele rusești amenință navele românești


Sistemul de vize de reședință, în ciuda reformei sale din 2016, permite rețelelor să dezvolte o adevărată industrie a prostituției.
Pentru că tranzacțiile se încheie de multe ori fără intermediar, impresia este că nu există proxenetis în Dubai. Pe de altă parte, însă, este de neconceput ca cineva să ofere astfel de servicii în Dubai fără o protecție puternică.

Dubai, capitala plăcerilor interzise. Traficul de persoane e în floare

După tratatul de pace semnat între Israel și Emiratele Arabe Unite, presa israelianî a început să ofere informații. Cotidianul „Yedioth Aharonoth” spune că în marile hoteluri circulă veritabile cataloage de prostituate.
De altfel, raportul anual al Departamentului de Stat SUA privind traficul de persoane confirmă toate aceste informații. Experții americani spun clar că „guvernul Emiratelor Arabe Unite nu respectă standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane”, scrie Le Monde.

Atac terorist în inima Americii! Planul nebunesc al Iranului