Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie puternică în Constanța. Incendiu în portul Tomis
Explozie puternică în Constanța. Incendiu în portul Tomis

Explozie puternică în Constanța. Incendiu în portul Tomis

Mai multe echipaje de pompieri, precum și o navă de salvare, intervin pentru stingerea unui uriaș incendiu izbucnit la un iaht ancorat în portul turistic Tomis din Constanța. Incendiul s-ar fi declanșat în urma unei explozii la bordul ambarcațiunii

Cel puțin 10 pompieri, cu două autospeciale de stingere ale ISU Dobrogea, acționează pentru stingerea incendiului. Li s-au alăturat și membrii echipajului navei SAR Apollo, a Agenției de Salvare Vieți Omenerști pe Mare (ARSVOM), care intervin cu un tun cu apă. La locul incendiului a ajuns și o ambulanță SMURD.

Potrivit martorilor care stau la terase, la bordul iahtului „Bavaria”, ancorat în portul Tomis, s-a auzit o bubuitură puternică, urmată de un incendiu. Se pare că a explodat rezervorul, iar combustibilul s-a imprăstiat pe luciul apei, cuprins de flăcări uriașe. Incendiul a luat amploare.

În scurt timp, flăcările uriașe s-au extins și la alte două ambarcațiuni vecine. Primii care au intervenit au fost marinarii echipajului de pe nava Apollo, aparținând ARSVOM, care s-au folosit de tunul de apă. Incendiul a fost localizat după intervenția pompierilor. Nu au fost victime, persoanele din iahturi reușind să se salveze la timp. ISU Dobrogea va stabili cauza deflagrației.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.