Incendiu de pădure în Bacău. Au fost trimise două aeronave Spartan

Incendiu de pădure în Bacău. Au fost trimise două aeronave Spartan Sursa foto: Dreamstime.com

Incendiu uriaș de pădure în Bacău. Două aeronave specializate în stins incendii au fost chemate în sprijinul pompierilor care intervin, marți după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 20 de hectare de pădure de pin, în județul Bacău.

Incendiu de pădure în Bacău

Potrivit ISU Bacău, incendiul are loc în fondul forestier al orașului Târgu Ocna și afectează o pădure de pin pe o suprafață de 20 de hectare. La fața locului intervin peste 70 de pompieri, 20 de lucrători ai Ocolului Silvic și 7 pompieri voluntari. Terenul este greu accesibil, iar vântul puternic a extins incendiul.

Reprezentanții ISU Bacău au declarat că se lucrează pentru realizarea unei linii de protecție pentru locuințele aflate la baza versanților pe care are loc incendiul.

„Având în vedere terenul frământat, aspect ce îngreunează accesul echipajelor de intervenție, precum și forța cu care se propagă incendiul, în sprijin vor acționa și două aeronave echipate în configurație pentru stins incendii”, a transmis ISU Bacău.

Două aeronave Spartan intervin de urgență

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că este vorba de două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor. Acestea au decolat la ora 19.30 de la Baza 90 de Transport Aerian de la Otopeni. Conform MApN, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă la fiecare trecere, potrivit știripesurse.

Ne puteți urmări și pe Google News
aeronava spartan

Sursa foto Arhiva EVZ

Incident cu un avion C-27J Spartan

Anul trecut, o aeronavă militară C-27J Spartan a suferit o avarie în timpul unui zbor. Potrivit MApN echipajul aeronavei C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng. La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului și 4 pasageri, care au aterizat fără probleme.

„Echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng.

Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de destinație, Otopeni, în jurul orei 8, fără a fi declarată situație de urgență și fără a fi nevoie de intervenția echipajelor specializate de la sol”, transmite MApN.