Evenimentul Zilei > International > Incendiile fac ravagii în California! Vedetele, evacuate din calea infernului
Incendiile fac ravagii în California! Vedetele, evacuate din calea infernului

Incendiile fac ravagii în California! Vedetele, evacuate din calea infernului

Cartierele de lux din Los Angeles au fost mistuite din nou de un incendiu care a distrus mai multe locuinţe şi a forțat mii de persoane, printre care și vedete, să evacueze zona.

Începând de duminică, în statul american California, afectat în ultimii ani de incendii devastatoare, ba chiar letale, a fost declarată stare de urgenţă.

La porţile faimosului cartier Bel Air şi ale celebrului Getty Museum, un incendiu de vegetaţie „foarte agresiv’” a izbucnit în noaptea de duminică spre luni.

Mii de localnici au fost treziți în mijlocul nopţii de alertele primite pe telefoanele mobile. Acestora li se solicita să îşi facă bagajele şi să evacueze cât mai repede locuinţele.

„Getty Fire’” a distrus, în după-amiaza zilei de luni, peste 240 de hectare şi a forţat închiderea uneia dintre cele mai aglomerate autostrăzi din megalopolisul californian, potrivit pompierilor din Los Angeles.

Printre localnicii care au fost nevoiți să evacueze locuinţele se numără și mulţi milionari, printre care și jucătorul de baschet LeBron James. ‘
„A trebuit să evacuez de urgenţă casa. Sunt cu familia în maşină în căutarea unor camere. Niciun noroc până acum!’”, a scris sportivul într-un mesaj publicat pe Twitter.

Actorul Arnold Schwarzenegger a fost și el nevoit să își părăsească reședința.
„Am evacuat fără probleme la 3.30 în această dimineaţă (luni). Dacă vă aflaţi într-o zonă de evacuare, nu întârziaţi. Fugiţi”, a scris actorul pe Twitter.
Incendiul a dus la închiderea Muzelului J. Paul Getty şi a mai multor şcoli din zonă, din motive de siguranţă.

În Sonoma, au fost evacuați în acest weekend 180.000 de oameni, din cauza incendiului numit ‘„Kincade Fire”, la nord de San Francisco.

3.000 de pompieri sunt în momentele astea pe teren şi luptă cu flăcările mistuitoare, a căror evoluţie se aproximează că ar putea fi stopată definitiv înainte de data de 7 noiembrie.

Două spitale au evacuat toți pacienţii şi i-au transportat în alte unităţi, iar sute de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a se evita jefuirea proprietăţilor abandonate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.