Evenimentul Zilei > International > Incendiile devastează iar Grecia. Apocalipsa s-a dezlănțuit în doar două ore la Attica: „Salvați-ne”. VIDEO
Incendiile devastează iar Grecia. Apocalipsa s-a dezlănțuit în doar două ore la Attica: „Salvați-ne”. VIDEO

Incendiile devastează iar Grecia. Apocalipsa s-a dezlănțuit în doar două ore la Attica: „Salvați-ne”. VIDEO

Un incendiu puternic de vegetația a izbucnit și s-a extins cu repeziciune pe un deal împădurit din regiunea Attica, în doar câteva zeci de minute. Flăcările puternice amenință localitățile din apropiere, iar localnicii transmit mesaje disperate, pompierilor, cerând să fie salvați.

Un număr de 142 de pompieri români au plecat vineri într-o nouă misiune în Grecia și vor acționa vreme de 10 zile pentru stingerea incendiilor din provincia Atica, lângă Atena.

Incendiul de pădure s-a declanțat în zona în care acționează și pompierii români, iar aceștia încearcă să limiteze, pe cât posbil extinderea focului. Martorii au văzut o coloană imensă de fum care se ridică deasupra zonei, dar și flăcările uriașe care au cuprins vegetația, după cum relatează Digi 24.

În doar jumătate de oră, împinse de vântul puternic s-au extins pe un versant întreg și se îndreaptă spre zonele locuite. Fumul înecăcios și greu face aerul aproape imposibil de respirat. Drumurile au fost închise pentru civili, astfel că pompierii pot acționa fără să fie împiedicați de nimic. Mai multe zeci de autospeciale cu apă și substanțe de stingere a incendiilor au fost trimise pentru a restrânge incendiul.

Din cauza flăcărilor înalte și a coloanelor de fum foarte dense, nu pot fi folosite elicoptere sau avioane de luptă împotirva incendiilor.

Mai multe localități au fost evacuate în regim de urgență, din cauza rapidității cu care s-au extins incendiile, iar unii oameni au reușit să plece doar hainele pe care le purtau.

 

Localnicii unui sat turistic fac apel să fie salvați

Localnicii dintr-un mic sat turistic, amenințat de incendiile puternice, au transmis mesaje către pompieri, cerând să fie salvați. Aceștia au văzut, declanșându-se Apocalipsa chiar în vecinătatea lor.

Versanți întregi au fost cuprinși de foc, iar flăcările s-au extins cu o viteză incredibilă din cauza vântului care bate cu putere. Oamenii, evacuați din case, taverne și hoteluri privesc la dezastrul pe care îl produc flăcările dezlănțuite. Mai multe echipe de pompieri au fost trimise să intervină.

Elicopterele și avioanele speciale au survolat zona, însă, nu au putut interveni, din cauza coloanei de fum, pentru a ajuta la stingerea flăcărilor. Așa că autoritățile au decis să evacueze zona.

Sursa foto: greekcitytimes.com, Greek Reporter, Facebook Jorge Nicolas Karmis