După ce publicația americană a precizat că Donald Trump a oferit informații cu grad înalt de clasificare chiar Rusiei la întîlnirea cu ambasadorul Rusia în SUA (vezi toate detaliile AICI), președintele american a confirmat zvonurile.

"Ca preşedinte, am vrut să împărtăşesc (informaţii – n.r.) cu Rusia (în cadrul unei întâlniri programate şi deschise la Casa Albă), şi am dreptul absolut să fac asta, în legătură cu fapte precum terorismul şi securitatea zborurilor sau din

"În plus, am vrut ca Rusia să îşi intensifice semnificativ lupta împotriva ISIS (Statul Islamic – n.r.) şi a terorismului și securitatea zborurilor sau din motive umanitare", a mai precizat Trump pe Twitter.

Anterior, Casa Albă a negat că Trump a împărtăşit informaţii clasificate despre gruparea teroristă Statul Islamic în timpul întâlnirii sale cu Lavrov şi cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak, menționează Agerpres.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a negat marţi informaţiile. “Astfel de relatări sunt un alt fals al presei americane”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova.

"Citiţi ziarele americane? Nu ar trebui. Aţi putea să le folosiţi pentru altceva", a spus ea, potrivit DPA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat de asemenea presei marţi că Moscova nu are de ce "nici să dezmintă, nici să confirme" informaţiile pentru că este vorba de “un nimic”, a precizat AFP.