Nu de alta, dar par să aibă alt Dumnezeu decât oamenii obișnuiți… Barack Obama este un exemplu de manual în acest sens. Nu de alta, dar cel mai progresist președinte american din toate timpurile, una spune și alta face. După ce a tunat și a fulgerat pe tema încălzirii globale și a creșterii nivelului mărilor și oceanelor, fostul președinte al SUA dă acum cu bâta în balta ecologiștilor, tulburând și mai tare apele.

Barack și impetuoasa sa soție Michelle au cumpărat recent o proprietate de 15 milioane de dolari pe Insula Martha’s Vineyard din Oceanul Atalntic, aflată destul de aproape de Rhode Island, spre marea mirare a jurnaliștilor. SUA nu e România, așa că nimeni nu s-a interesat de unde are Obama atâta amar de bani pentru o casă de 650 de metri pătrați și un teren imens pe malul oceanului. Alta a fost marea întrebare: cum de își aruncă fostul președinte banii munciți din greu pe Apa Sâmbetei, având în vedere că proprietatea e sub o amenințare iminentă. Ca să-l cităm pe fostul președinte american, „Nicio națiune, oricât de mare sau mică, bogată sau săracă, nu poate scăpa de impactul schimbărilor climatice. Creșterea nivelului mării amenință fiecare coastă. Furtuni și inundații mai puternice amenință fiecare continent”. Și nu e singurul exemplu care ne arată cât de preocupat era Obama de salvarea planetei. “Știința este în afara disputei, iar faptele sunt clare. Nivelul mării este în creștere. Coasta este în scădere. (…) Vom continua să vedem oceane în creștere, valuri de căldură mai lungi și mai calde, secete periculoase și inundații”.

Nimic de zis, vara asta chiar a fost caniculară, dar asta nu salvează reputația lui Obama. Păi, cum vine asta-ce om zdravăn la cap aruncă 15 milioane de dolari pe o casă care mâine-poimâine se va afla sub ape. Dumneavoastră mai înțelegeți ceva? Eu sunt sigur că Obama nu e nebun. Așa că râmâne o singură explicație- fostul președinte s-a sacrificat să cumpere luxoasa reședință ca să-l salveze pe fostul proprietar de efectele încălzirii globale… Dacă n-a reușit cu planeta, face și el ce poate…