Evenimentul Zilei > Actualitate > Încăierare între credincioși în noaptea de Anul Nou. Bilanțul victimelor: cel puțin 12 morți și peste 15 răniți
Încăierare între credincioși în noaptea de Anul Nou. Bilanțul victimelor: cel puțin 12 morți și peste 15 răniți

Încăierare între credincioși în noaptea de Anul Nou. Bilanțul victimelor: cel puțin 12 morți și peste 15 răniți

Ceartă între credincioși în noaptea de Anul Nou. În ciuda intervenției autorităților, bilanțul victimelor indică mai multe persoane moarte și rănite în urma busculadei de la unul dintre cele mai venerate locuri religioase din țară. În prezent, agenții de poliție efectuează cercetări pentru a stabili concret circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite după o ceartă la un sanctuar hindus din India, care s-a declanșat pe fondul aglomerării din locul religios. Potrivit reglementărilor impuse de autorități, 25.000 de turiști puteau vizita sanctuarul zilnic. Însă oamenii nu au respectat restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ceartă între credincioși la un sanctuar din India

La sanctuarul Mata Vaishno Devi din Kashmirul, administrat de India, credincioșii au început să se certe după ce aproape de două ori mai mulți credincioși decât numărul permis s-au adunat la acest loc, situat în apropierea orașului Katra.

Mii de oameni se adunaseră în prima zi a noului an la sanctuarul din peșteră, care se numără printre cele mai venerate locuri de pelerinaj din India. Zeci de mii de persoane vizitează de obicei sanctuarul în fiecare zi și se crede că a existat un vârf de vizitatori din cauza sezonului de sărbători.

Premierul Narendra Modi a transmis, potrivit BBC, că este „întristat” de pierderea de vieți omenești de la locul religios.

Bilanțul victimelor: cel puțin 12 morți și 16 răniți

Potrivit informațiilor comunicate de autorități, cel puțin 12 persoane au fost declarate decedate ca urmare a incidentului de la locul cu pricina. Alți 16 oameni au fost răniți în primele ore ale dimineții de 1 ianuarie.

După o scurtă pauză, pelerinilor li s-a permis să viziteze din nou sanctuarul, potrivit corespondentului BBC. Autoritățile au declanșat o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care a avut loc incidentul.

„Am fost la un moment dat, dar nu am avut timp să mă gândesc… Sunt extrem de întristat de pierderea de vieți din cauza unei tamponări la Mata Vaishno Devi Bhawan. Fie ca răniții să se recupereze în curând”, este mesajul transmis de premierul Narendra Modi.

Tamponările la adunările religioase nu sunt neobișnuite în India, când mulțimile mari se adună fără a respecta restricții.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.