Evenimentul Zilei > Social > Peste 1.000 de credincioși au înfruntat ploaia și frigul pentru a ajunge la moaștele Sfintei Filofteia, ocrotitoarea săracilor și bolnavilor
Peste 1.000 de credincioși au înfruntat ploaia și frigul pentru a ajunge la moaștele Sfintei Filofteia, ocrotitoarea săracilor și bolnavilor

Peste 1.000 de credincioși au înfruntat ploaia și frigul pentru a ajunge la moaștele Sfintei Filofteia, ocrotitoarea săracilor și bolnavilor

Deși vremea a fost ostilă, foarte mulți credincioși au vrut să fie prezenți, marți, 7 decembrie, la Curtea de Argeș, acolo unde se află moaștele Sfintei Filofteia.

Aproximativ 1000 de pelerini s-au rugat azi la Curtea de Argeş la moaștele Sfintei Filofteia, considerată ocrotitoarea celor săraci şi tămăduitoarea celor bolnavi. Oamenii nu s-au speriat de vremea potrivnică și au îndurat frigul şi ploaia şi s-au rugat pentru sănătate şi bunăstare.

Oamenii nu au ținut cont de vremea neprielnică

Pandemia i-a împiedicat pe preoții de la Curtea de Argeș să organizeze un eveniment, așa cum obișnuiau, an de an, în această zi de 7 decembrie. Dar, pelerinii au venit pentru a fi aproape de moaștele Sfintei Filofteia. Din județele Argeș, din Vâlcea sau Brașov, peste 1000 de oamenii s-au așezat la coadă și au așteptat să ajungă la moaștele Sfintei Filofteia care sunt așezate în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, conform Antena 3.

Credincioşii s-au rugat pentru sănătate și bunăstare. Sfânta Muceniță Filofteia este considerată a fi patroana spirituală a copiilor, a tinerilor şi a mamelor, ocrotitoarea celor săraci, tămăduitoarea celor bolnavi, mângâietoarea celor aflați în necazuri şi ajutătoarea generoasă a tuturor creștinilor care o cinstesc.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filoftea de la Argeş

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți.

Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul.

Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.