În fermă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare, a transmis compania angajatoare reprezentanţilor oficiului consular român, scrie Agerpres.

Angajatorul a mai menţionat că, în cursul zilei de miercuri, a fost efectuată o nouă testare, iar rezultatele vor fi comunicate în zilele următoare.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de angajator, la nivelul întregii ferme a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie.

Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane, în contextul pandemiei de COVID-19.

În contextul informațiilor apărute în presa germană cu privire la apariția unor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul unei ferme din localitatea Borken, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la Bonn s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania angajatoare, pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 68 38 135, 0049 228 68 38 211, 0049 228 68 38 244, 0049 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1735757585.